انواع فیزیوتراپی

جمع بندی انواع فیزیوتراپی بیماری‌های مختلف مانند درد مزمن، مشکلات عصبی و مشکلات اسکلتی عضلانی ممکن است با فیزیوتراپی با موفقیت درمان شوند. توجه به این نکته ضروری است که فیزیوتراپی یک راه حل مناسب برای همه نیست و باید متناسب با نیازهای بیمار باشد. با ترکیب مناسب تمرینات، کشش‌ها…

انواع فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی و انواع فیزیوتراپی نوعی از حرفه مراقبت‌های پزشکی و سلامتی است که بر توانبخشی فیزیکی و درمان افرادی که از آسیب یا بیماری رنج می‌برند تمرکز دارد. فیزیوتراپیست‌ها از روش‌های متعددی در کمک به بیماران برای بهبود بیماری، آسیب یا ناتوانی استفاده می‌کنند. این تکنیک‌ها شامل ورزش، درمان دستی، آب درمانی و تحریک الکتریکی است. فیزیوتراپیست‌ها همچنین به بیمار آموزش و مشاوره می‌دهند تا به آنها کمک کنند تا سلامت خود را حفظ کنند و از آسیب‌ها یا بیماری‌های آینده جلوگیری کنند.

فیزیوتراپی و انواع فیزیوتراپی

حرفه فیزیوتراپی از لحاظ تکنیک به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  1. روش دستی یا منوال تراپی: این شکل از فیزیوتراپی از دستکاری و تحرک دستی مفاصل و بافت‌های نرم برای تسکین درد و افزایش دامنه حرکتی استفاده می‌کند. علاوه بر این، ممکن است شامل ماساژ، تحرک مفصل، کشش و سایر فعالیت‌های درمانی باشد.
  2. ورزش درمانی: این نوع فیزیوتراپی بر تجویز تمرینات خاص برای کمک به تقویت عضلات و بهبود آمادگی جسمانی کلی تمرکز دارد. تمرینات ممکن است شامل کشش، تقویت، تمرین تعادلی، تمرین‌های هوازی یا کار ثبات مرکزی باشد.
  3. آموزش مجدد وضعیت بدن: این نوع فیزیوتراپی شامل آموزش نحوه قرارگیری صحیح بدن به منظور کاهش درد یا بهبود وضعیت بدنی به بیماران است. ممکن است شامل آموزش ارگونومی مناسب یا تمرینات اصلاح وضعیت بدن مانند پیلاتس یا یوگا باشد.
  4. الکتروتراپی: در این نوع فیزیوتراپی از تحریک الکتریکی برای کاهش درد و بهبود قدرت و هماهنگی عضلانی استفاده می‌شود. اولتراسوند درمانی، تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS)، تحریک الکتریکی عضلانی (EMS) و جریان تداخلی (IFC) اشکال معمول الکتروتراپی هستند.
  5. آب درمانی: این نوع فیزیوتراپی در محیط استخر برای بیمارانی که به دلیل آرتروز یا سایر شرایط پزشکی که حرکت در خشکی را محدود می‌کند به کمک برای حرکت نیاز دارند استفاده می‌شود. آب درمانی می‌تواند شامل تمرینات قلبی عروقی کم تاثیر و همچنین تمرینات قدرتی با استفاده از وسایل کمکی شناوری مانند رشته فرنگی یا وزنه‌های آب باشد.

فیزیوتراپی به عنوان درمان توانبخشی

فیزیوتراپی می‌تواند برای تمام بیماری‌ها، محدودیت‌ها و اختلالات مؤثر بر سیستم اسکلتی عضلانی تجویز شود. اهداف درمانی بهبود تحرک، عملکرد، یادگیری حرکات و رفتارهای ملایم برای زندگی روزمره است.  فیزیوتراپی انواع مختلفی دارد که هرکدام به‌منظور درمان یا کمک به یک اختلال در سلامتی فردی ایجاد شده‌اند. در ادامه به معرفی انواع فیزیوتراپی و کاربرد آنها می‌پردازیم.

انواع فیزیوتراپی:

هدف فیزیوتراپی و توانبخشی، کمک به بیماران برای بازیابی عملکرد ماهیچه‌ها و مفاصل در زمانی است که به دنبال یک رویداد تصادفی عملکرد فیزیکی کاهش می‌یابد، است. انواع فیزیوتراپی به هر فرد بسته به مساله‌ای که دارد می‌تواند کمک کند، به‌عنوان‌مثال برای درمان صدمات، بدشکلی‌ها و اختلالاتی که به فرد اجازه نمی‌دهد از عملکردهای خود استفاده کامل کند. در سال‌های اخیر، فیزیوتراپی به طور قابل توجهی تکامل‌یافته است و راه‌حل‌های ویژه و مؤثری را برای یکسری از بیماری‌های اسکلتی عضلانی ارائه می‌دهد. در این بخش لیستی از انواع فیزیوتراپی و توانبخشی موجود امروزی با ویژگی‌های هر تخصص و مواردی که در آن اعمال می‌شود، آورده شده است.

درمان دستی یا ماساژ تراپی

درمان دستی یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی است. اختلالات عملکردی مفاصل و ماهیچه‌ها براساس یک بحث اولیه دقیق (تاریخچه) و یک معاینه درمانی دستی خاص، با درنظرگرفتن تمام یافته‌های موجود و نتایج معاینه تعیین می‌شود. با تکنیک‌های موبیلیزاسیون هدفمند، این اختلالات از بین رفته و عملکرد مفاصل یا عضلات درمان شده بهبود می‌یابد.

تکنیک‌های ماساژدرمانی شامل مانورهای پیچیده‌ای هستند که به مهارت‌های خاصی نیاز دارند، به‌عنوان‌مثال پس از انقباض یا آسیب پس از تصادف انجام می‌شوند. به طور کلی، ماساژدرمانی شامل مداخله دستی توسط فیزیوتراپیست است که با حرکات دقیق با هدف کاهش درد و بازیابی تحرک مفاصل و عضلات مداخله می‌کند. تکنیک‌های ماساژ می‌تواند شامل اصطکاک، ضربه زدن یا ورز دادن باشد.

فیزیوتراپی بر اساس نوروفیزیولوژیک

چندین مفهوم درمان عصبی وجود دارد که فیزیوتراپی را براساس نورولوژیک انجام شود.

بوبات تراپی برای بزرگسالان: مفهوم Bobath برای بزرگسالان برای درمان خاص بیماران مبتلا به بیماری‌های عصبی استفاده می‌شود. برای مثال، سکته مغزی، مولتیپل اسکلروزیس، بیماری پارکینسون، ترومای جمجمه‌ای، و همه فلج‌ها یا فلج‌ها و سندرم های پلنگی را شامل می‌شود. برای اینکه فیزیوتراپیست‌ها حق ارائه خدمات بوباث درمانی برای بزرگسالان را داشته باشند، باید آموزش‌های بیشتر را با معاینه نهایی تکمیل کنند. بوباث تراپی برای بزرگسالان به طور جداگانه تجویز می‌شود.

Vojta درمانی برای بزرگسالان: وجتا تراپی یک روش درمانی است که برای اختلالات سیستم عصبی مرکزی و سیستم وضعیتی و اسکلتی عضلانی از نوزادی تا بزرگسالی استفاده می‌شود. به بلوک‌های ساختمانی اصلی درستی و حرکت انسان که به عنوان الگوهای حرکتی ذاتی در مغز ذخیره می‌شوند، دسترسی پیدا می‌کند. هدف این است که به طور مثبت وضعیت و حرکت خودبه‌خودی را از طریق عضلات آغاز شده و فعال شده تغییر دهید.

فیزیوتراپیست‌ها برای برخورداری از حق ارائه خدمات Vojta Therapy برای بزرگسالان باید آموزش‌های بیشتر را با معاینه نهایی تکمیل کنند. درمان Vojta برای بزرگسالان به طور جداگانه تجویز می‌شود.

چرا باید فیزیوتراپی انجام دهیم؟

فیزیوتراپی به بازگرداندن حرکت و عملکرد نواحی آسیب دیده، بیماری یا ناتوانی بدن کمک می‌کند. این روش برای بهبود دامنه حرکتی، کاهش درد، بهبود قدرت و کمک به افراد برای بازیابی استقلال در حرکت خود استفاده می‌شود. فیزیوتراپی همچنین می‌تواند برای اهداف پیشگیری و توانبخشی نیز استفاده شود.

این روش به افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کمک می‌کند تا علائم خود را به طور موثرتری مدیریت کنند و می‌تواند از آسیب یا ناتوانی بیشتر جلوگیری کند.

مزایای فیزیوتراپی چیست؟

مهم‌ترین مزایای فیزیوتراپی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • بهبود تحرک: فیزیوتراپی با تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری به بهبود تحرک کمک می‌کند. این می‌تواند به افراد کمک کند تا راحت‌تر و ایمن‌تر حرکت کنند و خطر سقوط یا آسیب را کاهش دهد.
  • کاهش درد: تکنیک‌های فیزیوتراپی مانند ماساژ، کشش و ورزش می‌تواند به کاهش درد مرتبط با شرایط مختلف مانند آرتریت یا کمردرد کمک کند.
  • بهبود وضعیت بدن: وضعیت نامناسب می‌تواند باعث درد و ناراحتی در گردن، شانه‌ها، پشت و سایر نواحی بدن شود. فیزیوتراپیست‌ها از ورزش‌ها و کشش‌ها برای کمک به اصلاح مشکلات وضعیت بدن و کاهش فشار روی مفاصل و عضلات استفاده می‌کنند.
  • تعادل و هماهنگی بهبود یافته: تعادل یا هماهنگی ضعیف به دلیل سن یا آسیب می‌تواند منجر به زمین خوردن یا حوادث دیگر در افرادی شود که عادت به فعالیت ندارند. فیزیوتراپیست‌ها از طریق تمریناتی که به طور خاص برای بهبود تعادل طراحی شده‌اند، می‌توانند به افراد کمک کنند حس تعادل خود را بازیابند تا بتوانند با اطمینان بیشتری در طول فعالیت‌های روزانه خود بدون ترس از زمین خوردن یا آسیب بیشتر به خود حرکت کنند.
  • پیشگیری از آسیب و توانبخشی: فیزیوتراپی اغلب به عنوان بخشی از یک برنامه پیشگیری از آسیب برای ورزشکاران یا کسانی که به طور منظم در فعالیت‌های شدید شرکت می‌کنند استفاده می‌شود. این به تقویت ماهیچه‌ها کمک می‌کند و با ارائه پشتیبانی در طول فعالیتی که ممکن است برای قدرت بدن فرد به تنهایی بیش از حد سخت باشد، خطر آسیب‌های بعدی را کاهش می‌دهد.

PNF (تسهیل عصبی عضلانی حس عمقی)

PNF مفهومی برای درمان تمام بیماری‌های عصبی و ارتوپدی است. با تمرین فعال، اعصاب و ماهیچه‌ها از طریق توالی‌های حرکتی فیزیولوژیکی تحریک می‌شوند و هماهنگی عصبی عضلانی، ادراک، قدرت و تحرک بهبود می‌یابد. برای اینکه فیزیوتراپیست‌ها حق ارائه خدمات PNF را داشته باشند باید آموزش‌های تکمیلی را با معاینه نهایی تکمیل کنند.

ترکیبات درمانی

ترکیبی از داروها می‌تواند توسط پزشک برای تصاویر بالینی پیچیده یا پس از صدمات جدی تجویز شود. سپس درمانگر می‌تواند ترکیبی هدفمند از فیزیوتراپی، درمان دستی، ماساژ، تخلیه لنفاوی دستی، فیزیوتراپی روی دستگاه و فیزیوتراپی را برای درمان خاص بیمار انتخاب کند. عملی که ترکیبات دارویی را ارائه می‌دهد باید تمام شرایط یا فرصت‌های حرفه‌ای و مکانی لازم را داشته باشد. ترکیبات دارویی به طور جداگانه تجویز می‌شود.

فیزیوتراپی ورزشی

یکی دیگر از انواع فیزیوتراپی، انجام آن به کمک ورزش است. این روش شامل توانبخشی کلیه آسیب‌های ورزشی از یک سو و پشتیبانی آموزشی و طراحی تمرینی از سوی دیگر است.

تحرک، قدرت، استقامت و هماهنگی بهبودیافته و فرایندهای حرکتی به طور خاص بهبودیافته و ارتقا می‌یابد. حمایت از تمرینات و مسابقات نیز بخشی از فیزیوتراپی ورزشی است. درمانگر همچنین از دانش در زمینه‌های فیزیوتراپی، درمان دستی، PNF و آموزش درمانی استفاده می‌کند.

بانداژهای کاربردی

باندهای نواری برای محافظت و تسکین قسمت‌های خاص عضله یا مفصل استفاده می‌شوند. این امر باعث ایجاد شرایط بهبودی بهتر پس از صدمات و کاهش درد می‌شود. بانداژ نواری همچنین می‌تواند در فیزیوتراپی ورزشی برای ایجاد توانایی ورزشی استفاده شود.

فیزیوکینزی تراپی

فیزیوکینزی تراپی شامل مجموعه‌ای از درمان‌های توانبخشی با هدف بازیابی عملکردهای حرکتی بیمار است. این تکنیک‌ها در افرادی که دچار تروما شده‌اند یا به دنبال عمل جراحی از بریس یا گچ استفاده می‌کنند با هدف بازگرداندن ظرفیت مفاصل و ماهیچه‌ها اجرا می‌شود. این درمان را می‌توان به صورت دستی یا با استفاده از ابزار، از طریق رویکردهایی که می‌تواند شامل ژیمناستیک پاسچرال، تحریک الکتریکی و توانبخشی عملکردی باشد، انجام داد. درمان می‌تواند فعال یا غیرفعال باشد در حالت اول هنگامی که فیزیوتراپیست مداخله می‌کند در حالی که بیمار منفعل می‌ماند، در حالت دوم زمانی است که بیمار در درمان شرکت می‌کند.

تکار تراپی

در میان درمان‌های اصلی توانبخشی فیزیوتراپی، تکارتراپی نیز وجود دارد که با نام تکار نیز شناخته می‌شود، رویکردی که در بیمارانی که دچار تروما یا بیماری‌های التهابی سیستم اسکلتی عضلانی شده‌اند استفاده می‌شود. همچنین در این مورد مداخله با هدف بازیابی عملکرد، با استفاده از تکنیک‌های الکترومدیکال تحریک حرارتی انجام می‌شود. به طور خاص، این روش شامل استفاده از یک دستگاه حرارتی است که بر روی قسمت آسیب‌دیده اعمال می‌شود تا میکروسیرکولاسیون و دمای داخلی را افزایش دهد و باعث اتساع عروق شود. در درمان عمدتاً برای بهبودی از آسیب‌ها، به ویژه پس از آسیب‌های تاندون، رگ‌به‌رگ شدن، کشیدگی و ترومای استخوان استفاده می‌شود.

آموزش مجدد وضعیتی

آموزش مجدد وضعیتی نوعی ژیمناستیک است که هدف آن بهبود عملکرد سیستم اسکلتی عضلانی است. دلایلی که ممکن است به این مداخله نیاز داشته باشد بسیارند، از وضعیت نادرست در نظر گرفته شده در حین کار گرفته تا یکسری آسیب‌ها و آسیب‌شناسی‌ها. فرایند توانبخشی توسط فیزیوتراپیست به صورت شخصی برای هر بیمار برنامه‌ریزی می‌شود و براساس یکسری تمرینات ایستا و پویا است که با حمایت متخصص انجام می‌شود. این تکنیک پس از جراحی یا در صورت بروز اختلالاتی مانند کمر، آرتروز، فتق و گردن درد توصیه می‌شود.

استئوپاتی

استئوپاتی نیز یکی از تکنیک‌های توانبخشی فیزیوتراپی است، رویکردی جامع برای توانبخشی که هم برای پیشگیری و هم برای درمان یکسری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. به صورت دستی و از طریق تماس بین متخصص و بیمار، بدون استفاده از تجهیزات، داروها یا جراحی انجام می‌شود. زمینه‌های کاربرد استئوپاتی بسیار زیاد است، در واقع شامل درمان سردرد و آرتروپاتی می‌شود که بیش از همه در بیماران مبتلا به کمردرد شدید، سیاتیک، روماتیسم و ​​تاندونیت کاربرد دارد. اینها مداخلات دستکاری هستند که هدف آنها بازگرداندن عملکردهای حرکتی بیمار و دستیابی به تحرک کافی است.

تحریک عملکردی مغناطیسی

یک تکنیک خاص در زمینه فیزیوتراپی توانبخشی، تحریک مغناطیسی عملکردی است، روشی که شامل استفاده از ماشین‌آلات ویژه برای فعال‌کردن سیستم عضلانی است. این دستگاه‌ها امواج الکترومغناطیسی ساطع می‌کنند که قادر به نفوذ به بافت‌ها و ارتقای توانبخشی بیماران هستند. تحریک عملکردی مغناطیسی می‌تواند توسط متخصص برای توانبخشی ارتوپدی، در افرادی که از آرتروز، بی‌ثباتی مفاصل یا آسیب‌های تاندون رنج می‌برند، نشان دهد. به طور مشابه، این درمان ممکن است برای توانبخشی اسکلتی عضلانی، مانند پس از یک رویداد تروماتیک مانند آسیب توصیه شود.

فیزیوتراپی با توجه به نوع بیماری و تقسیم‌بندی بیماری‌ها از دیدگاه تخصص‌های علم پزشکی

– نورولوژی یا مغز و اعصاب ( مانند سکته مغزی ، ام اس ، پارکینسون ، ضایعات نخاعی ، قطع عصب محیطی ، فلج بل یا بلز پالسی و…… )
– ارتوپدی ( مانند اختلالات آرتروز ، پارگیهای رباط و تاندونها ، التهابات بافتها ، درد مفاصل و….… )
– سالمندان

– کودکان
– زنان
– کف لگن و اختلالات ادراری و مدفوعی
– ورزشی و …….

۲-  فیزیوتراپی با توجه به تکنیک‌های درمانی مورد استفاده شده

– الکتروتراپی
– تکنیک‌های دستی یا منوال تراپی ( Manual Therapy )
– تمرین درمانی
این تمرین ها شامل تمرینات تقویت عضلانی، کشش عضلانی و تاندون‌ها و کپسول مفصل و بافت‌های اطراف آنها ، تمرینات دامنه حرکتی مفاصل ، حرکات تعادلی و حس عمقی و …… میشوند .
– سوزن خشک یا dry Needling
– سیستم درمانی رباتیک و …..

انواع دیگر درمان‌های توانبخشی فیزیوتراپی

زمینه توانبخشی فیزیوتراپی واقعاً بسیار گسترده است، در واقع شامل حوزه‌ها و تکنیک‌های بسیاری است که با زمینه‌های خاص و فرایندهای توانبخشی خاصی سازگار است. به‌عنوان‌مثال، علاوه بر موارد ذکر شده، انواع دیگری از درمان‌ها نیز وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد.

اولتراسوند درمانی: این یک درمان نسبتاً رایج در فیزیوتراپی است که براساس استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا برای مداخله در انقباضات، تاندونیت و آسیب‌های عضلانی است.

تقویت عضلات با TRX : این تکنیکی است که در بیمارانی که دچار تروما شده‌اند برای کاهش درد یا علائم دیگر مانند التهاب و تورم استفاده می‌شود و براساس یکسری تمرینات با هدف افزایش توده عضلانی و تقویت است.

شاک‌ویوتراپی: از امواج رادیال در فیزیوتراپی برای ایجاد اثرات شیمیایی و فیزیکی در بافت آسیب‌دیده با هدف درمان شکستگی‌ها، سفتی مفاصل، تاندیوپاتی‌ها و کلسیفیکاسیون‌ها استفاده می‌شود.

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) : این روش درمانی برای تسکین اثرات برخی از آسیب‌شناسی‌های منشأ استئوآرتیکولی یا عصبی، به ویژه برای کاهش درد در ناحیه لگن – پرینه استفاده می‌شود.

مزایای انواع فیزیوتراپی

فیزیوتراپی مزایا و فواید مهمی را برای افرادی که دچار تروما، تصادف یا جراحی شده‌اند یا برای افرادی که اثرات مرتبط با آسیب‌شناسی و اختلالات انواع مختلف دارند تضمین می‌کند. درمان‌های فیزیوتراپی در زمینه‌های مختلف کم تهاجمی و مؤثر هستند و به بهبود کیفیت زندگی و بازیابی عملکرد عضلات و مفاصل کمک می‌کنند. درمان‌های توانبخشی فیزیوتراپی در واقع افزایش تحرک عمومی، تقویت سیستم اسکلتی عضلانی و کاهش درد، التهاب و سایر علائم کم‌وبیش دردناک را ممکن می‌سازد. علاوه بر این، امکان بازیابی بهزیستی روانی صحیح وجود دارد برای مثال بازگشت سریع به زندگی عادی پس از تصادف یا جراحت.

عوارض فیزیوتراپی چیست؟

برخی از خطرات و عوارض مرتبط با فیزیوتراپی به شرح زیر است:

  • درد عضلانی: فیزیوتراپی می‌تواند شامل استفاده از تکنیک‌های عملی مانند ماساژ باشد که ممکن است منجر به درد عضلانی شود.
  • درد مفاصل: برخی ورزش‌ها یا حرکات کششی ممکن است باعث درد یا ناراحتی مفاصل شوند.
  • آسیب عصبی: تکنیک نامناسب یا فشار بیش از حد می‌تواند باعث آسیب عصبی شود و در نتیجه باعث بی‌حسی یا گزگز در ناحیه آسیب دیده شود.
  • عفونت: اگر تجهیزات بین استفاده به درستی استریل نشود، خطر عفونت از باکتری‌ها و ویروس‌ها وجود دارد.
  • آسیب: ورزش‌هایی که به طور نادرست انجام می‌شوند، در صورت عدم درمان مناسب توسط فیزیوتراپ می‌توانند منجر به آسیب و عوارض بعدی شوند.

شایع‌ترین اثرات منفی و عوارض فیزیوتراپی عبارتند از:

  • درد و یا سفتی در ناحیه تحت درمان
  • کبودی یا تورم در ناحیه تحت درمان
  • اسپاسم یا گرفتگی عضلات به دلیل افزایش فعالیت و کشش عضلات
  • تحریک عصب به دلیل فشار وارد شده در طول درمان
  • سردرد ناشی از افزایش جریان خون در سر در اثر درمان‌هایی مانند ماساژ یا اولتراسوند درمانی
  • سرگیجه ناشی از برخی ورزش‌ها، مانند تمرین‌هایی که شامل تعادل یا چرخش سریع به اطراف است.

"</spanآمادگی قبل از فیزیوتراپی

آمادگی برای فیزیوتراپی ممکن است اثربخشی درمان را افزایش دهد. در اینجا چند نکته آماده سازی مفید آورده شده است:

  • حتما لباس‌های گشاد و راحت بپوشید که به شما امکان می‌دهد آزادانه حرکت کنید.
  • فهرستی از داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید همراه با مشکلات پزشکی و آلرژی‌هایی که دارید همراه داشته باشید.
  • فهرستی از سوالات و یا مسائلی که می‌خواهید در طول جلسه به آنها پاسخ داده شود، بیاورید.
  • قبل از جلسه استراحت کافی کنید تا بدن شما برای جلسه درمان آماده شود.
  • با نوشیدن مقدار زیادی آب قبل و بعد از جلسه، هیدراته بمانید، زیرا این کار به ریکاوری عضلات و کاهش درد بعد از پایان جلسه کمک می‌کند.
  • از خوردن یک وعده غذایی بزرگ قبل از جلسه خودداری کنید، زیرا ممکن است تمرکز روی تمرینات یا درمان‌ها در طول جلسه دشوار شود.

مراقبت‌های بعد از فیزیوتراپی

پس از یک جلسه فیزیوتراپی، رعایت دستورات فیزیوتراپیست و مراقبت از خود بسیار مهم است. این مراقبت‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تمرینات کششی و تقویتی طبق تجویز فیزیوتراپیست شما.
  • در صورت نیاز استراحت کنید و از فشار بیش از حد خودداری کنید.
  • پوشیدن لباس مناسب یا وسایل حمایتی مانند بریس یا تکیه گاه طبق توصیه فیزیوتراپیست.
  • مطابق با توصیه‌های فیزیوتراپیست خود، از کمپرس گرم یا سرد در ناحیه آسیب دیده استفاده کنید.
  • بالا نگه داشتن ناحیه آسیب دیده در صورت امکان برای کاهش تورم و درد.
  • نوشیدن مقدار زیادی آب برای کمک به دفع سموم از بدن که می‌تواند باعث درد و خستگی بعد از تمرین یا جلسات درمانی شود.
  • از فعالیت‌هایی که می‌تواند وضعیت شما را تا زمان بهبودی کامل تشدید کند، مانند دویدن، پریدن، یا بلند کردن اجسام سنگین با ناحیه آسیب دیده، خودداری کنید.
  • حفظ یک رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم برای تقویت بهبودی و کاهش التهاب در بدن به دلیل آسیب یا فشار ناشی از فعالیت بدنی.

جمع بندی انواع فیزیوتراپی

بیماری‌های مختلف مانند درد مزمن، مشکلات عصبی و مشکلات اسکلتی عضلانی ممکن است با فیزیوتراپی با موفقیت درمان شوند. توجه به این نکته ضروری است که فیزیوتراپی یک راه حل مناسب برای همه نیست و باید متناسب با نیازهای بیمار باشد. با ترکیب مناسب تمرینات، کشش‌ها و سایر درمان‌ها، فیزیوتراپیست می تواند به بیماران کمک کنند تا تحرک خود را بهبود بخشند، درد را کاهش دهند، قدرت را افزایش دهند و عملکرد خود را بازیابی کنند.

کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ،  بهترین فیزیوتراپی در اصفهان


به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی  

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …