تمرین درمانی

تمرین درمانی

تمرین‌های اختصاصی و برنامه‌ریزی شده‌ برای اصلاح مشکلات خاص

تمرین درمانی بخش مهمی از فیزیوتراپی است که برای اکثر ناتوانی های جسمی کاربرد دارد . تمرین درمانی به حرکات اختصاصی و برنامه ریزی شده گفته می شود که برای اصلاح مشکلات خاص انجام می شود . هدف از تمرین درمانی بازگرداندن بیمار آسیب‌دیده به حالت عملکردی و بدون درد است . تمرین درمانی کمک زیادی جهت ترمیم نواحی مصدوم شده به فرد می‌کند .
اگر دچار مصدومیت شده‌اید باید حتماً از تمرین درمانی استفاده کنید و تمرین‌هایی که عضلات اطراف مفاصل آسیب‌دیده و مجاور آن را تقویت می‌کند را حتماً در خانه انجام دهید .

برای اختلالات مختلف مفصلی تمرین درمانی غالبا پیش از درمان‌های دیگر مورداستفاده قرار می‌گیرد .انجام تمرین‌های دامنه‌ی حرکتی بر روی مفاصل مختلف اغلب می‌تواند موجب بازیابی حرکت طبیعی و کاهش التهاب شوند.از فواید دیگر تمرین درمانی می‌توان به تسکین فشار بر روی مفاصل آسیب‌دیده اشاره کرد . با تمرین درمانی می‌توانید انعطاف‌پذیری مفصل خود را حفظ کنید که این موضوع برای افراد سن بالا اهمیت زیادی دارد .
مشکلات مفصلی مربوط به مچ دست، زانو و شانه به‌راحتی با انجام برخی حرکات آسان در خانه قابل برطرف شدن می‌باشند.

تمرین درمانی

بسیاری از افراد بدون این که بدانند تمرین درمانی یا ورزش درمانی را به روش های مختلف تجربه کرده اند.به طور مثال هنگامی که بعد از ورزش،حرکات کششی انجام می دهیدیک نوع تمرین درمانی برای جلوگیری از انقباض عضلات انجام داده اید.این تمرین ها همگی زیرمجموعه ورزش درمانی یا تمرین درمانی فیزیوتراپی است.

یکی از مؤثرترین بخش های بازتوانی از طریق فیزیوتراپی،تمرین درمانی است.اولین هدف ورزش درمانی کمک به بدن جهت کاهش درد و التهاب است.از هدف های بعدی تمرین درمانی می توان به بدست آوردن مجدد دامنه ی حرکتی،بازیابی،انعطاف پذیری،تعادل،استقامت،حفظ نیرو،آرامش،توازن،بهبود جریان خون اشاره کرد.

مراحل تمرین درمانی

هنگامی که دچار مصدومیت هستید باید تمرین هایی انجام دهید که عضلات اطراف مفاصل آسیب دیده و مجاور آن را تقویت کند.انجام این تمرین ها آسان است و بعد از دیدن آموزش توسط فیزیوتراپ می توانید به راحتی آن را درخانه انجام دهید.فیزیوتراپ ابتدا یک ارزیابی کامل از توانایی های فیزیکی شخص انجام می دهد سپس تاریخچه پزشکی وی را بررسی می کند.

پس از بررسی از دانش خود استفاده می کند تا یک برنامه مراقبتی درمانی تنظیم کند.این برنامه شامل یک برنامه‌ی ورزشی پیش‌رونده‌ی آرام متناسب با نیازهای شخص است.در مراحل بعدی فیزیوتراپ باید میزان پیشرفت را کنترل کند و در انجام برخی حرکات فیزیکی به بیمار کمک کند.پس از هر مرحله بهبودی بیمار،برنامه تغییر می کند.

برخی از تکنیک های مهم در ورزش درمانی شامل موارد زیر است:

  • تمرینات عمومی
  • تمرین راه رفتن
  • تمرینات تقویت کننده عضله
  • تمرینات مربوط به محدوده ی حرکتی
  • تمرینات هماهنگی و تعادلی

کاربرد تمرین درمانی

بر اساس مطالعات انجام شده می توان گفت طیف وسیعی از بیماری ها بسته به شدت آسیب و میزان همکاری بیمار از طریق ورزش درمانی کوتاه یا بلند مدت قابل درمان اند.یک فیزیوتراپ خوب قادر است به بیماران خود روش های ورزش درمانی متفاوتی برای بیماری های مختلف از جمله ام اس،پارکینسون،سکته مغزی،فتق دیسک،کمر درد،آرتروز،شکستگی و غیره ارائه کند.

در ادامه چند تا از مهم ترین بیماری هایی که می توان با ورزش درمانی،درمان کرد را نام می بریم:

درمان کمر درد

انجام منظم ورزش های مربوط به کمر می تواند از درد در ناحیه پایین کمر پیشگیری کند.هم چنین با تمرین درمانی می توانید مشکلات مربوط به دیسک کمر را کاهش دهید.تمرین های کنترل شده،تدریجی و پیشرونده می‌تواند قدرت و انعطاف پذیری مفاصل را حفظ کند.ورزش درمانی هم چنین سبب افزایش انتقال مواد مغذی می شود که در نتیجه دیسک ها،عضلات،رباط هاومفاصل سالم تر باقی می مانند.

درمان آرتروز

ورزش درمانی می تواند موجب بهبود حرکت مفصل، قدرت عضله، و وضعیت کلی فیزیکی بدن شود بنابراین اگر سفتی،دردیا تورم مرتبط با آرتروز در کمر،گردن و زانوی خود دارید می توانید از تمرین درمانی استفاه کنید.

درمان مشکلات مفصلی

بیشترین درمانی که برای اختلالات مفصلی می توان استفاده کرد تمرین درمانی است.انجام تمرین های دامنه ی حرکتی بر روی مفاصل مختلف باعث کاهش التهاب و بازیابی حرکت طبیعی می شود.از دیگر مزایای تمرین درمانی می توان به تسکین فشار بر روی مفاصل آسیب دیده اشاره کرد.ورزش درمانی هم چنین کمک می کند انعطاف پذیری مفصل خود را حفظ کنید.با بالا رفتن سن این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.مشکلات مفصلی مربوط به مچ دست،زانو و شانه را می توانید به راحتی با انجام برخی حرکات ساده در خانه برطرف کنید.

شکستگی استخوان

بعد از شکستگی استخوان برای این که درسریع ترین زمان ممکن به عملکرد بهینه بازگردید بهتر است تمرین درمانی انجام دهید.به طور مثال اگر ساق پا یا مچ پایتان شکسته است ممکن است پزشک محدودیت های خاص تحمل وزن برای شما تجویز کند.

بیماری های سیستم عصبی

بر اساس شواهد به دست آمده تمرین های ایروبیک و مبتنی بر یادگیری می توانند به حفاظت از سیستم عصبی شما کمک کنند.به نظر می رسد این تمرینات اثرات عمیقی بر روی سیستم های مولکولی ویژه ی دخیل در تنظیم عصبی در افراد سالمند و افرادی که بیماری‌های عصبی از جمله پارکینسون و سکته مغزی دارند، داشته باشد.در برنامه های توان بخشی شما با یک تیم کار می کنید و آن تیم شما را هدایت می کند.تیم ورزش درمانی معمولا شامل فیزیوتراپ ها ومتخصصان کادر درمانی است.این تیم ترکیبی از تمرین های مختلف و تکنیک ها را برای کمک به بازیابی عضلات شما پیشنهاد می کند.

تمرین درمانی

تمرین درمانی و انواع روش های فیزیوتراپی

تمرین درمانی روش های مختلفی دارد که هر کدام از این روش ها روی یک ویژگی خاص تمرکز می کنند.فیزیوتراپ می تواند بر اساس مشکل وآسیب بیمار یک یا چند روش ورزش درمانی را به کار گیرد.در ادامه برخی از این روش ها را برای شما توضیح می دهیم:

تمرین های کششی

تمرین های کششی از روش های فیزیوتراپی است که برای بهبود انعطاف پذیری بدن انجام می شود.در این تمرین برای افزایش انعطاف پذیری به عضله مورد نظر فشار وارد می شود.برای اثر بخش بون تمرین های کششی باید تمامی قسمت هایی که با عضله آسیب دیده در ارتباط است هماهنگ باشندبه طور مثال اگر قصد دارید حرکات کششی پا انجام دهید نباید به کمر خود فشار وارد کنید.مهم ترین نکته حرکات کششی تنفس مناسب است.
برای کمک به آرامش عضله و حداقل رسیدن مقاومت باید دم و بازدم خوب و اصولی داشته باشید.تعداد دفعات تمرین های کششی باید کم باشد اما مدت زمان طولانی داشته باشد.

تمرین های تقویتی

تمرین های تقویتی می توانند قدرت،استقامت و توان عضلات را بهبود بخشند.این ورزش ها معمولا روی عضلات حرکتی و عضلات استوار کننده انجام می شوند.این عضلات شاکله اصلی بدن را تشکیل می دهند.عضلات استوار کننده معمولا از طول کوتاه تری برخوردارند و در اعماق بدن قرار دارند مانند عضلات سر شانه، دو سر بازو، دو سر ران و غیره.وظیفه عضلات حرکتی ایجاد حرکات بزرگ است.این عضلات به سطح بدن نزدیک ترند و طولانی تر از عضلات استوار کننده اند.این عضلات هم چنین تمایل زیادی به خستگی دارند زیرا دائم در حرکت اند.

تمرین های تمرکزی

تمرین های تمرکزی برای این است که بیمار بتواند از عضلات خود به خوبی و هماهنگ استفاده کند.از مزایای تمرین های تمرکزی می توان به بدست آوردن تعادل،هماهنگی دست ها، هماهنگی انگشت ها و صحیح راه رفتن اشاره کرد.کشیدن یک شکل خاص با پاها، دست ها یا هر عضو آسیب دیده دیگر، از تمرین های این روش درمانی است.

تمرین های کاربردی

گاهی بیمار در انجام حرکات روزمره خود دچار مشکل می شود.در این حالت فیزیوتراپ با دادن تمرین های ساده اختلالات حرکتی بیمار را اصلاح می کند.

فروش بالش طبی هوشمند سیلارس

جهت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه اینترنتی تجهیزات طبی سیلارس مراجعه نمایید.