فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی دست

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

فیزیوتراپی دست

اگر بر اثر تصادف یا هر سانحه دیگر دستتان آسیب دیده است فیزیوتراپی دست به شما کمک می کند زودتر به شرایط عادی زندگی خود بازگردید . یکی از دلایل اهمیت فیزیوتراپی دست کوچک بودن عضلات، تاندون ها و مفاصل ناحیه دست فرد است .چنان چه دست شما به هر دلیلی آسیب ببیند تمامی کارهای روزانه شما اعم از غذا خوردن ، لباس پوشیدن ، برداشتن اشیاء ، حمل اشیاء ، استحمام کردن و غیره نیز با اختلال روبرو می شود .

فیزیوتراپی دست عبارت است از:

به کارگیری دانش درمان فیزیکی برای هر مفصل و عضله ای که در حد فاصل نوک انگشتان دست تا بازو قرار دارد.اغلب کسانی برای فیزیوتراپی دست مراجعه می کنند که به طور معمول یک آسیب یا بیماری مزمن باعث ایجاد مشکل حرکتی یا ناراحتی و درد در دست آنها شده است .

"</p

روش های درمانی فیزیوتراپی دست باید توسط کسی انجام شود که فیزیوتراپ متخصص باشد و در زمینه آسیب های مچ و دست تخصص داشته باشد . این افراد معمولا در کلینیک فیزیوتراپی کار می کنند .

در مجموعه سلامت ایرانیان – بهترین فیزیوتراپی اصفهان کلیه خدمات فیزیوتراپی، هیدروتراپی، لیزرتراپی تخصصی، آب درمانی ،باشگاه ورزشی، واحد لاغری و زیبایی و کاهش سایز و … را ارائه می کنند.

یکی از اندام های پرکاربرد بدن که در طول روز زیاد از آن استفاده می کنیم دست است . بنا به دلایلی ممکن است دست دچار در رفتگی یا شکستگی شود که در این صورت باید حتما از فیزیوتراپی دست استفاده کرد . با فیزیوتراپی دست می توانید عملکرد آن را بهبود دهید و توانایی آن را افزایش دهید .

به عبارت دیگر فیزیوتراپی دست یک نوع توان بخشی است که توسط یک درمانگر حرفه ای برای بیمارانی که آسیب جدی به دستشان وارد شده،انجام می شود.برای آشنایی با این فیزیوتراپی و کاربرد های آن با آقای دکتر مهدی صدیقی متخصص فیزیوتراپ در اصفهان و فیزیوتراپ تیم ورزشی سپاهان همراه باشید .

 

کاربرد فیزیوتراپی دست

در حالت کلی همان طور که گفته شد از فیزیوتراپی دست زمانی می توان استفاده کرد که  دچار آسیب دیدگی شود .

از کاربرد های جزئی فیزیوتراپی دست می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • بیماری دکورون
  • سندروم تونل کارپال
  • رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلات دست
  • انواع آسیب های تروماتیک دست مانند قطع تاندون ، شکستگی ها مانند کالیس و پس از اعمال جراحی ها
  • تاندونیت های دست
  • گرفتگى کانال مچ دست
  • تریگر فینگر
  • اختلالات آرتروز دست
  • دوپویترون

نحوه انجام فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپ در فیزیوتراپی دستچه کارهایی برای درمان درد دست انجام میدهد؟

ابتدا شدت عارضه، نوع آسیب و میزان درد دست را بررسی می کند . روش های فیزیوتراپی در دست با توجه به کوچک بودن ناحیه به صورت دقیق انجام می شود . هنگامی که دست آسیب ببیند، در ابتدای آسیب زمانی که نیاز به حمایت از عضو آسیب دیده باشد بستن عضو و رعایت اصول درمانی PRICE ضرورت دارد.

علاوه بر آن در فیزیوتراپی دست می توان از عملکرد های مختلف تیپینگ برای بهبود عملکرد اندام، تسهیل در حرکت ها، کاهش و درمان درد دست در بیماران استفاده کرد .

یک فیزیوتراپ متخصص ابتدا قدرت عضلانی را بررسی میکند سپس دامنه حرکتی در دست نیاز به انواع درمان ها را مشخص می کند .

برخی از درمان های فیزیوتراپی دست عبارت است از :

  • ماساژ در ناحیه دست
  • تأکید بر دامنه حرکتی در موارد محدودیت های حرکتی در دست
  • بهبود قدرت عضلانی و عملکرد دست

فیزیوتراپی آرنج دست

ماساژ در ناحیه دست با افزایش خون رسانی در بافت ها و همچنین رفع چسبندگی ها و گرفتگی های موجود کمک بسیاری به بهبود عملکرد دست می کند.هم چنین ماساژ می تواند با رفع چسبندگی ها قبل از انجام تمرینات دامنه حرکتی در تحمل تمرینات کششی به بیمار کمک نماید.فیزیوتراپی مفاصل و عضلاتتان را قادر می ‌سازد آزادانه‌ تر و با درد کمتری حرکت کنند.

اگر مچ دست شما دچار شکستگی شده است بهترین راه برای تشخیص شکستگی استخوان مچ دست عکس رادیولوژی است . اگر شما یا فیزیوتراپ احتمال می دهید مچ دستتان شکسته باشد باید از آن عکس بگیرید و به پزشک نشان دهید .

فیزیوتراپ باید سایر مفاصل و عضلات را هم از لحاظ آسیب دیدگی بررسی کند تا مطمئن شود شکستگی استخوان بر عصب ها ، رگ های خونی مچ ، ساعد و دستتان تأثیر نگذاشته است . کودکان به دلیل ورزش های پر خطری که انجام می دهند و  زنان بزرگسالان به دلیل پوکی استخوان ناشی از دوران یائسگی بیشتر در معرض شکستگی مچ دست هستند .

فواید فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی دست علی رغم فواید زیادی که دارد در موارد زیادی می توان از آن استفاده کرد .

از اهداف و فواید فیزیوتراپی دست می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کمک به تسکین وبهبود درد بیمار
  • کمک به برگشت به کار
  • درمان بدون جراحی
  • آتل گذاری برای پیشگیری یا بهبود خشکی مفصل
  • آموزش کامل فعالیت های روزانه با ابزار ویژه
  • کمک به تسکین وبهبود درد بیمار
  • تقویت عضلات دست : یکی از بهترین راه های تقویت عضلات دست استفاده از توپ های ورزشی ، ژله ای، وزنه و باندهای الاستیک است
  • آموزش برنامه های ورزشی خانگی برای کمک به تحرک و تقویت اندام
  • اگر عمل جراحی انجام شده باشد، درمانگران دست به بهبودی سریع بعد از عمل جراحی کمک می کنند.
  • آموزش حس گیری مجدد اندام بعد از آسیب عصبی
  • کمک به کاهش حساسیت ناشی از مشکلات عصبی

بعد از انجام فیزیوتراپی دست و بهبود عملکرد آن  قبل از این که بخواهید هرنوع ورزش یا تمرینی انجام دهید حتما با فیزیوتراپ خود مشورت کنید.

فیزیوتراپی دست

فیزیوتراپی آرنج دست با دستگاه

دستگاه های زیر در انجام فیزیوتراپی برای دست و درمان آرنج آسیب دیده کاربرد دارند:

  • الکتروتراپی
  • کینزیوتیبینگ
  • شاک ویو
  • دستگاه های لیزر پرتوان
  • اولتراسوند
  • مگنت درمانی که با تولید یک تعادل یونی و مغناطیسی باعث بهبود بافت آرنج آسیب دیده می شود.

فیزیوتراپی دست

مدت زمان فیزیوتراپی دست

اغلب اوقات افراد هنگام مراجعه می پرسند چقدر طول می کشد تا دستم به حالت قبل باز گردد ؟ برای پاسخ به این سؤال باید گفت مدت زمان فیزیوتراپی دست بسته به عارضه ایجاد شده متفاوت است . به طور مثال اگر عصب فرد آسیب دیده باشد زمان بیشتری طول می کشد تا دستش بهبود یابد .گرفتگی های عضلانی اسپاسم ها، و تاندونیت ها مدت زمان فیزیوتراپی دست کاهش می یابد .این آسیب دیدگی ها می توان از درمان های دستی فیزیوتراپی یا ماساژ درمانی نیز استفاده کرد .

شکستگی های استخوانی مدت زمان فیزیوتراپی بستگی به نوع و محل شکستگی دارد . در این شرایط فیزیوتراپی از مراحل اولیه تا جوش خوردن ادامه پیدا می کند تا توانبخشی به طور کامل انجام شد .

مراحل فیزیوتراپی دست

توانبخشی دست بر روی نواحی مختلف دست انجام می شود . فیزیوتراپی به صورت نرمش وتمرینات ورزشی  است یا از تکنیک های مختلفی برای انجام آن استفاده می شود .

مراحل فیزیوتراپی دست در بهترین فیزیوتراپی در اصفهان:

  1. در جلسه اول فیزیوتراپ از وضعیت بیمار مطلع می شود و با او صحبت می کند . هم چنین آموزش های لازم را به بیمار می دهد .
  2. پس از این که معاینات لازم انجام شد فیزیوتراپ شدت عارضه را تشخیص می دهد . سپس درمان های مورد نیاز را به بیمار می گوید .
  3. در مرحله بعد نوع تمرینات ورزشی و مدت زمان هر کدام ، چگونگی انجام تمرینات و تعداد تکرار آن را به صورت برنامه تنظیم کرده و به بیمار ارائه می کند.
  4. سپس درمان های پیشرفته دیگر از جمله روش های خاص فیزیوتراپی دست (لیزرتراپی ، شاک ویو ،کایروپراکتیک ، اولتراسوند تراپی ) با توجه به ناحیه آسیب دیده ، میزان و شدت آسیب تعیین می شود .
  5. در نهایت بیمار فرم مشخصات را پر کرده و فیزیوتراپ برنامه کامل درمانی همراه با روز و ساعت جلسات به بیمار تحویل می دهد .
  6. فیزیوتراپ کلیه جلسات ، درمان ها و نحوه انجام آن ها را بررسی و محاسبه می کند تا هزینه نهایی مشخص شود .بعد از پرداخت هزینه روند درمان آغاز می شود .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row width=

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

فیزیوتراپی تاندون مچ دست:

درمان درد دست بستگی به زمان آسیب و نحوه مراقبت از مچ دست پس از آسیب بستگی دارد.فیزیوتراپی تاندون مچ دست با بهره گیری از تمرین درمانی، درای نیدلینگ (سوزن خشک)، درمان‌های دستی و مدالیته‌های الکتریکی و … به کاهش این چسبندگی‌ها و بهبود حرکت کمک می‌کند.

برای قوی شدن عضلات دست، بازیابی حرکات در مچ و انگشتان دست نیاز به استفاده از فیزیوتراپی و تمرین درمانی میباشد.

تمرینات طبی در فیزیوتراپی دست

انواع تمرینات طبی در فیزیوتراپی ایرانیان برای دست:

در کلینیک فیزیوتراپی انواع مختلفی از ماساژ دست و تمرینات طبی برای درمان درد دست انجام می شود. که برای درمان درد در دست مفید میباشد. ماساژ دادن با افزایش خون رسانی در بافت کمک بسیار مؤثری به بهبود عملکرد دست می کند . هم چنین ماساژ را قبل از انجام تمرینات دامنه حرکتی انجام دهید زیرا با رفع چسبندگی در تحمل تمرینات کششی به بیمار کمک می کند .

مفاصل موجود در دست نیاز به دامنه حرکتی مناسب دارند به گونه ای که در اکثر اختلالات با محدودیت های حرکتی مواجه می شوند .

برای ارزیابی دامنه های حرکتی می توانید از روش های زیر استفاده کنید :

یکی از روش های ارزیابی دامنه حرکتی دست سلام دادن به روش ژاپنی ها است. این روش تمرینی برای بهبود محدودیت های حرکتی در اختلالات ناحیه دست نیز می باشد.

روبروی دیوار بایستید، دست خود را بدون آن که از سطح دیوار بلند شود به سمت پایین سردهید . سپس به سمت دیوار خود را متمایل کنید با این حرکت دامنه حرکتی مچ دست تقویت می شود.

این روش برای بهبود حرکت محدودیت اکستنشن بسیار مؤثر است .

تمرینات تقویت عضلات دست:

برای تقویت عضلات دست می توانید از نرمش با وسایل طبی و ورزشی زیر استفاده کنید :

  1. استفاده از توپ های ورزشی نرم و انعطاف پذیر
  2. استفاده از توپ های ژله ای
  3. وزنه
  4. باندهای الاستیک

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row width=

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

تعداد جلسات فیزیوتراپی دست معمولا بین  ۵ تا ۱۵ جلسه است اما همان طور که گفته شد نمی توان تعداد جلسات را به طور دقیق و قطعی مشخص کرد زیرا بستگی به میزان ، نوع عارضه ، شدت و ناحیه آسیب دارد .

هر جلسه فیزیوتراپی معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است و بیشتر از یک ساعت نخواهد شد . جلسات فیزیوتراپی با توجه به نوع  روش درمانی و تعداد آن ها متغیر است .

تکنیک های فیزیوتراپی دست مانند الکتروتراپی برای افراد زیر می تواند خطرناک باشد :

  • افرادی که تومور های سرطانی دارند .
  • افرادی که قلبشان با باتری کار می کند .
  • افرادی که فشار خون بالا دارند .
  • زنان باردار

کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ،  بهترین فیزیوتراپی در اصفهان


به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی

فیزیوتراپی ایرانیان ، طی سال ها فعالیت همیشه در تلاش است تا خدمات زیر را ارائه نماید.

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و … بخشی از خدماتی است که در کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان ارائه می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.