فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی کمر

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

فیزیوتراپی کمر

کمر هسته مرکزی بدن است . ناحیه کمر  پیچیدگی های ساختاری فراوانی دارد .  با فیزیوتراپی می توان بسیاری از اختلالات کمر را برطرف نمود . امروزه در بین بزرگسالان بین ۳۵ تا ۵۵ سال کمر درد بسیار شایع است . در فیزیوتراپی کمر با استفاده از تکنیک های پیشرفته می توان کمر درد را درمان کرد . دکتر مهدی صدیقی در این مقاله در مورد فیزیوتراپی کمر به صورت جامع توضیح داده است .

فیزیوتراپ با آموزش و انجام حرکات فعال یا غیر فعال عضلات ، ماساژ و دستکاری عضلات ، شما را بهبود می دهد .به حرکاتی که ما انجام می دهیم و فیزیوتراپ بر آن نظارت می کند حرکات فعال و به حرکاتی که فیزیوتراپ انجام می دهد حرکات غیر فعال می گویند .مدت فیزیوتراپی کمر بستگی به شدت صدمه دارد و هنگامی که فرد صدمه ببیند آغاز می شود . این فیزیوتراپی تا بهبودی کامل فرد ادامه دارد .

بهترین راه درمان کمر درد :

فیزیوتراپی کمر بهترین راه برای درمان کمر درد است . اگر دیسک کمر امانتان را بریده توصیه می شود حتما به سراغ فیزیوتراپ بروید تا کمردرد شما را بهبود دهد زیرا فیزیوتراپی تمرکز زیادی بر روی کاهش درد و تورم دارد . مرکز فیزیوتراپی ایرانیان از بهترین های فیزیوتراپی در اصفهان قادر است کمر درد شما را به خوبی درمان کند .

کاربرد فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی کمر قادر است مشکلات وصدمات زیر را برطرف کند :

  • کمر درد شدید به دلیل آسیب دیسک نخاعی یا مفاصل فاست
  • دردی که منشأ آن در اندام تحتانی است (سیاتیک)
  • بی‌ثباتی بعد از زایمان و سندرم درد حاد کمر و لگن
  • سختی مفصل
  • اسکولیوز، کیفوز و لوردوز
  • اسپوندیلولیستزیس (لغزش رو به جلوی یک مهره از روی مهره‌ای که در زیر آن قرار دارد)
  • درد و علائم مربوط به براکیالژی در بازو، درد “عصب درگیر”، سوزن سوزن / بی‌حسی (معروف به پاراستزی)
  • بیماری‌های نقطه ماشه‌ای حاد / مزمن (میوفاسیال). (نقطه‌های ماشه‌ای مناطقی حساس با اندازه سکه در بافت عضله هستند که می‌توانند باعث درد و سفتی موضعی شوند و همچنین می‌توانند باعث درد در مناطق دورتر شوند)
  • اسپوندیلوز (باریک شدن فضای دیسک همراه با تغییرات دژنراتیو در مفاصل فاست مشترک با سن)
  • ناپایداری پایین کمر (لگن)
  • سندرم اختلال عملکرد لگن. اغلب در بیمارانی که احساس “بیرون زدگی” می‌کنند تشخیص داده می‌شود.

فیزیوتراپی کمر

ارزیابی در فیزیوتراپی کمر

برای انجام فیزیوتراپی کمر ، ابتدا فیزیوتراپ ارزیابی جسمی کاملی از شما انجام می دهد . با این ارزیابی او می تواند منبع ساختاری درد اسکلتی عضلانی شما را تشخیص دهد تا بتواند برنامه درمانی مناسبی را برای شما تنظیم کند . در ارزیابی علاوه بر معاینه فیزیکی ، فیزیوتراپ سؤالاتی را از شما می پرسد که باید به آن ها پاسخ دهید .

سؤالاتی که فیزیوتراپ ممکن است از شما بپرسد عبارت است از :

  1. آیا دارویی مصرف می‌کنید؟
  2. آیا آزمایش اشعه ایکس یا سایر اسکن‌ها بر روی شما انجام شده است؟
  3. وضعیت سلامت عمومی شما چگونه است ؟
  4. مشکل شما از کجا شروع شد؟ آیا جراحت یا آسیبی دیدید ؟
  5. چه چیزی درد را بدتر می‌کند ؟
  6. چه چیزی درد را تسکین می‌دهد

با این سؤالات فیزیوتراپ متوجه خواهد شد که آیا مشکل شما تنها با فیزیوتراپی کمر درمان می شود یا برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کنید .فیزیوتراپ با معاینه فیزیکی متوجه چگونگی واکنش علائم شما به حرکات قسمت آسیب دیده بدن خواهد شد . علاوه بر آن اثرات تنظیمات در پاسچر و تراز بدن به فیزیوتراپ کمک می کند.

با انجام آزمایش هایی نیز می توان فهمید کدام ساختار بدن در ایجاد مشکل مقصر است یا با افزایش ملایم وزن تحریک می شود . هم چنین برای تعیین محل حساس به درد مانند عضلات ، مفاصل یا اعصاب می توان از تست های دستی استفاده کرد .

اگر درد در اولین مراجعه بسیار شدید باشد ممکن است ارزیابی جسمی ملایم‌تر انجام شود.پس از اتمام معاینه فیزیوتراپ مشکل شما را تشخیص داده و یک برنامه درمانی برای شما تنظیم می کند . برای این که دوباره به مشکلات قبل دچار نشوید در برنامه های توانبخشی  که متخصص فیزیوتراپی تعیین می کند حتما شرکت کنید .

انواع روش های فیزیوتراپی کمر

از روش های فیزیوتراپی کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد :

فیزیوتراپی فعال و ورزش

تمرین درمانی و ورزش یک مداخله درمانی است که با هدف بهبود یا حفظ آمادگی جسمانی انجام می شود .

فیزیوتراپی فعال و ورزش را باید در دوز مناسب انجام دهید زیرا در غیر این صورت می تواند عوارض جانبی داشته باشد . همچنین ورزش بیمار را به مشارکت فعال در برنامه درمانی تشویق می‌کند تا زودتر به نتیجه مدنظر خود برسد .

روش های فیزیوتراپی کمر درد

فیزیوتراپی فعال به عنوان تمرین قدرت و یا ورزش آمادگی جسمانی توسط بیماران با هدایت یک متخصص تعریف می شود . این متخصص(پزشک یا فیزیوتراپیست ) باید مجوز لازم را داشته باشد .

فیزیوتراپی فعال معمولا پیشرفت بالینی درد و عملکرد را در طی ۸ تا ۱۲ هفته پس از شروع درمان نشان می دهد . جلسات فیزیوتراپی معمولا دو تا سه بار در هفته انجام می شود و هر جلسه معمولا ۹۰-۳۰ دقیقه است . فیزیوتراپی فعال معمولا با یک برنامه ورزشی روزانه اضافی ۱۰ دقیقه ای در خانه همراه است . اگر در بازه زمانی مشخص شده به نتیجه مدنظر نرسیدید باید اثر بخشی آن را بررسی کنید .فیزیوتراپی ورزشی می تواند تأثیر زیادی دربرطرف کردن درد های مزمن داشته باشد .

بیشتر بیماران مبتلا به درد مزمن باید از فیزیوتراپی درجه بندی یا پیش رونده استفاده کنند . در این روش ابتدا انقباضات عضلانی خاصی قبل از حرکات عضلانی آموزش داده می‌شود و سپس وزن وارد شده بر عضلات افزایش می‌یابد.

فیزیوتراپی منفعل 

فیزیوتراپی منفعل یا غیرفعال به عنوان برنامه خارجی درمان دستی و جسمی توسط متخصص فیزیوتراپی تعریف می شود . توصیه می شود از عوامل جسمی منفعل فقط در موارد ضروری برای سهولت شرکت در یک برنامه درمانی فعال استفاده کنید .

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی یک درمان دستی اسکلتی عضلانی و پیوندی برای بهبود آرامش و تقویت توانبخشی جسمی است .در اکثر مواقع ماساژ می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند و باعث شل شدن عضلات ، بهبود انعطاف پذیری مفاصل ، تسکین تنش می شود . نوع حرکات دست در ماساژ می تواند متفاوت باشد . از انواع ماساژ می توان به ماساژ سوئدی، ماساژ بافت عمیق، ماساژ نقطه‌ای یا درمان درمانی اشاره کرد . برای ماساژ درمانی فردی را انتخاب کنید که در این زمینه ماهر باشد .

فیزیوتراپی کمر

ماساژ علاوه بر تسکین درد ، باعث تقویت عضلات شما ، بهبود حرکت ، تحریک جریان خون به مناق آسیب دیده نیز می شود . ماساژ تنش و درد عضلانی را کاهش می‌دهد که این امر به ویژه برای ورزشکاران مفید است.

درمان دستی ستون فقرات

این روش را فیزیوتراپیست های متخصص و آموزش دیده به طور مستقیم بر روی بیمار انجام می دهند. از فواید درمان دستی ستون فقرات میتوان به کاهش درد ستون فقرات ، افزایش دامنه حرکت ، تکنیک های آرامش عضلانی منفعل ، استفاده از حرکات فشار قوی با دامنه کم اشاره کرد .

تحریک عصب الکتریکی از راه پوست(TENS)

تحریک عصب الکتریکی از کاربرد های تحریک الکتریکی با ولتاژ کم است . این تحریک با استفاده از الکترودهای تماسی با پوست انجام می شود . چهار الکترود در اطراف ناحیه دردناک قرار دارد که برای تحریک الکتریکی از آن استفاده می شود . شدت الکتریکی این الکترود ها ۱۰ تا ۳۰ میلی آمپر است و فرکانس بالایی حدود ۴۰-۱۵۰ هرتز دارد . این جریان را یک الی دو بار در روز به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه باید به بدن وارد کنید . مکانیسم پیشنهادی کنترل درد این روش شامل تئوری مدولاسیون حسی سیستم عصبی مرکزی از طریق تئوری‌های گیت و اندورفین است

با این روش می توان بیشتر سندرم های درد عصبی و اسکلتی عضلانی را درمان کرد . TENS ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد بنابراین استفاده از آن در نزدیکی یا روی ضربان ساز / دفیبریلاتور کاشته شده، گردن قدامی، قفسه سینه قدامی، شکم فرد باردار یا پوست بی‌حس منع شده است .

اولتراسوند

در این روش برای گرم کردن بافت های عمیق بافت نرم از امواج صوتی با فرکانس بالا و ژنراتور صدای پیزوالکتریک (مبدل) می توان استفاده کرد . هدف از اولتراسوند افزایش دمای بافت تا ۴۰ الی ۴۵ درجه سانتی گراد است و از آن می توان برای افزایش جریان خون ، انعطاف پذیری بافت نرم ، کاهش التهاب و درد استفاده کرد .بیشترین کاربرد اولتراسوند درمان بیماری های اسکلتی عضلانی از جمله اسپاسم عضله ، انقباض ، التهاب مزمن ، درد مزمن مفصل و تاندون است .

چان چه ازاین روش طولانی مدت به طور مستقیم بر روی استخوان بیرونی استفاده کنید می تواند منجر به گرم شدن بیش از حد شود و صدمات حرارتی داشته باشد . این کار باید توسط متخصص با تجربه انجام شود .

لیزر درمانی

از لیزر های سطح پایین یا دیود های دارای تابش نور برای تغییر عملکرد سلول می توان استفاده کرد . با لیزر می توان درد های ناشی از آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت، تاندونوپاتی، کشیدگی و گرفتگی‌ها و اختلالات مزمن مفصل را به طور موقت درمان کرد . چنان چه لیزر را همراه با درمان های دیگر مانند الکتروتراپی ، اولتراسوند انجام دهید قطعا مؤثر تر خواهد بود .

یکی از روش های جدید در این زمینه لیزر سرد است .لیزر سرد از ترکیبی از نور لیزر  و مادون قرمز برای تحریک بافت آسیب دیده در سطح سلولی استفاده می کند .نور مراکز ذخیره انرژی را در سلول تحریک می کند تا تولید انرژی افزایش یابد . در پایان بافت تحریک می شود و سریع تر بهبود می یابد .

فواید فیزیوتراپی کمر در بهترین فیزیوتراپی در اصفهان

فیزیوتراپی یک روش درمانی است که گزینه‌های درمانی موثری را برای افرادی که از کمردرد رنج می‌برند، ارائه می‌دهد. طبق آمار ، کمردرد یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن است که افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به طوری که از هر پنج بزرگسال، چهار نفر در طول زندگی خود نوعی کمردرد را تجربه می‌کنند.

فواید فیزیوتراپی کمر در بهترین فیزیوتراپی در اصفهان

تمرینات فیزیوتراپی کمر

  • بر روی کمر بخوابید سپس زانوهای خود را به سمت چپ بچرخانید . در این حالت به اندازه ۶ تا ۸ بار نفس عمیق کشیدن بمانید . سپس لگن و زانوی خود را به حالت اولیه برگردانید و حرکت را در سمت دیگر انجام دهید .
  • به همان حالت قبل روی زمین بخوابید و زانوی خود را به سمت سینه بالا بکشید . سپس زانوی خود را مانند قبل به سمت راست و چپ بچرخانید .
  • روی کمر بخوابید ، زانوهای خود را خم کنید و کف پایتان را با فاصله ۴ تا ۶ اینچ از باسن کاملا روی زمین قرار دهید . سپس پاها را به اندازه عرض لگن باز کنید .در مرحله بعد لگن خود را حدود ۴ اینچ از زمین فاصله دهید و به سمت چپ بچرخانید . این حرکت را برای سمت دیگر نیز انجام دهید.
  • به پشت دراز کشیده و یکی از زانو ها را با گرفتن دست ها به سمت سینه جمع کنید .به تدریج و با مکث کوتاه حرکت را مجددا با زانوی مقابل هم انجام دهید . اگر دچار گوی کمر یا اسپاسم های ناحیه کمر هستید این حرکت بسیار مفید است . این حرکت را ده بار و هر روز سه مرتبه تکرار کنید .اگر در ناحیه زانو درد دارید می توانید دستتان را پشت زانو گذاشته و حرکت را انجام دهید  .

فیزیوتراپی کمر در بهترین فیزیوتراپی در اصفهان

فیزیوتراپی کمر در بهترین فیزیوتراپی در اصفهان

  • حرکت قبل را تکرار کنید با این تفاوت که این سری دو زانو را هم زمان به سمت سینه جمع کنید . در این حرکت شخص می تواند سر خود را به سمت سینه ها جمع کند . به این حرکت جمع کردن دو زانو در حالت دراز کشیده به پشت می گویند .
  • به پشت دراز کشیده و زانو ها را خم کنید . این حرکت را با چرخش زانو ها به سمت راست یا چپ به صورت متناوب انجام دهید . اگر محدودیت های حرکتی چرخش در ناحیه کمر دارید این حرکت می تواند بسیار مفید باشد . این حرکت برای رفع اسپاسم های ناحیه کمر نیز بسیار مفید است و می توانید سه مرتبه در روز تکرار نمایید .
  • به پشت دراز بکشید یکی از زانو ها را خم کرده و به سمت مقابل چرخش دهید . دست باید همان سمت در روی زمین قرار بگیرد و از زمین بلند نشود . این حرکت با ایجاد چرخش در ناحیه کمر باعث کشش عضلات ناحیه کمر و رفع اسپاسم های ناحیه می شود  . این حرکت را برای دو طرف با زمان حدود ۳۰  ثانیه در حرکت انجام دهید می توانید در حین انجام کشش نفس خود را نیز در سینه حبس کنید.
  • به پشت دراز بکشید و یکی از زانو ها را روی زانوی دیگر بیندازید . دست هایتان را پشت زانوی پایینی قلاب کنید و هم زمان دو زانو را به سمت سینه کشش دهید . انجام این حرکت سبب کشش در عضلات گلوتئال سمت مقابل می شود .

پیشگیری

فیزیوتراپیست باید عاملی که در کمر درد فرد دخیل است را شناسایی کند تا فرد الگوی زندگی خود را اصلاح کند . دو مورد وجود دارد که برای داشتن کمر سالم بسیار مهم است .

  1. کمری که انعطاف پذیر باشد و به خوبی بتواند حرکت کند .
  2. کمری با شرایط خوب و مناسب که در آن ساختمان عضلانی مرکزی قسمت عمده ی فشار وارد بر کمر را جذب کند  و فشار کمتری به ساختار های تشکیل دهنده ی ستون فقرات از جمله دیسک ها و مفاصل بین مهره ای وارد شود .

اگر فرد پس از فیزیوتراپی کمر به خوبی بازتوانی نشود کمر درد وی می تواند مجددا باز گردد . هر گونه کمبود در بازسازی قدرت عضلات شکمی مرکزی و حفظ تحرک می تواند منجر به کمر درد شود . تمرینات کمر که فیزیوتراپ پیشنهاد می کند را به صورت منظم و چند بار در هفته انجام دهید .

فیزیوتراپ به شما کمک می کند یک برنامه آسان برای انجام تمرینات فیزیوتراپی در خانه داشته باشید . شما حتما باید به این برنامه عمل کنید زیرا انجام آن باعث افزایش قدرت و انعطاف پذیری می شود . هم چنین کمک می کند دوباره دچار کمر درد نشوید .

 فیزیوتراپی ایرانیان به عنوان مدرن ترین و پیشرفته ترین کلینیک ارائه دهنده ی خدمات فوق تخصصی فیزیوتراپی به بیماران داخل و خارج از کشور، در ۶ دپارتمان مجزا و به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی به بیماران گرامی می باشد.
پزشکان و متخصصین مرکز فوق تخصصی فیزیوتراپی ایرانیان ، بهترین و مجرب ترین جراحان فوق تخصص ستون فقرات و ارتوپدی در سطح کشور هستند و ارائه خدمات با استفاده از جدیدترین روش های تشخیصی و درمانی و همچنین مدرن ترین تجهیزات پزشکی در سطح استانداردهای بین المللی همگام با مراکز مشهور و معتبر در آمریکا و اروپا انجام می شود.

کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ،  بهترین فیزیوتراپی در اصفهان


به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی  

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.