درمان کمر درد با فیزیوتراپی و کایروپراکتیک ؛ کدام یک برای درمان کمردرد بهتر است؟

فیزیوتراپی و کاریوپراکتیک درمان های مکمل برای مشکلات اسکلتی و عضلانی هستند. این درمان ها باید توسط متخصص انجام شوند. درمان کمردرد با فیزیوتراپی و کاریوپراکتیک نتایج مفیدی در بر دارد. اما در برخی از افراد تنها یکی از این درمان ها را می توان به کار برد.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی و کایروپراکتیک

کمردرد یکی از دردهای رایج در دنیای امروز است. علت این مساله عمدتا عدم تحرک کافی و یا نشستن های طولانی مدت در محل کار یا زندگی است. درمان کمردرد با دو روش مکمل فیزیوتراپی و کایروپراکتیک از جمله درمان هایی است که تقریبا در همه افراد تاثیر بالایی دارد. با این حال، انتخاب بهترین روش درمان کمردرد برای هر بیمار بر اساس نظر پزشک متخصص باید انجام گیرد.

امروزه، دو روش درمانی فیزیوتراپی و کایروپراکتیک به عنوان مهم ترین روش های مکمل در درمان اختلالات اسکلتی و عضلانی شناخته می شوند. این درمان های فیزیکی در کنار دارو درمانی و یا پس از جراحی های اسکلتی و عضلانی به بهبود بیماران کمک می کند.  بنابراین عمده بیماران مبتلا به کمردرد، پس از یک دوره فیزیوتراپی و کایروپراکتیک وضعیت بهتری پیدا می کنند. اما حال سوال این است که کدام درمان برای کمردرد مناسب تر است؟ به بیان دیگر یک بیمار مبتلا به دردهای مزمن در ناحیه کمر بهتر است با کدام روش درمانی تحت معالجه قرار گیرد؟ فیزیوتراپی یا کایروپراکتیک؟

درمان کایروپراکتیک عبارت است از دستکاری ستون فقرات و عضلات اطراف آن به منظور درمان کمردرد و ارتقای سطح سلامتی فرد آسیب دیده. به این معنا که بدن با یک روش طبیعی خود را به بهبودی نزدیک خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی اهمیت فیزیوتراپی و کایروپراکتیک در درمان کمردرد بپردازیم. خواهیم دید که کدام یک از روش های فیزیوتراپی و کایروپراکتیک برای درمان کمردردهای مزمن مفیدتر واقع می شوند.

اهمیت فیزیوتراپی و کایروپراکتیک در درمان مشکلات اسکلتی و عضلانی چگونه است؟

روش های درمانی مکمل فیزیوتراپی و کایروپراکتیک از درمان های تخصصی هستند که باید حتما توسط یک متخصص انجام شوند. در واقع، چه فیزیوتراپیست ها و چه کایروپراکتیک ها باید در زمینه این روش های درمانی، مدرک تحصیلی دکترای تخصصی داشته باشند. در غیر این صورت، مجوز ارائه خدمات درمانی را دریافت نمی کنند.

هر یک از روش های فیزیوتراپی و کایروپراکتیک با هدف کاهش درد، رفع التهاب های مختلف، کاهش فشار عصبی و عضلانی و درمان اختلال اسکلتی و عضلانی مورد استفاده قرار می گیرند. اما نحوه انجام هر یک جزییاتی دارد که با دیگری متفاوت است. از این رو، ممکن است انجام هر روش برای هر بیمار نتایج متعددی داشته باشد.

برای مثال، بسیاری از بیمارانی که امکان انجام فیزیوتراپی را ندارند، ممکن است نسبت به درمان کایروپراکتیک پاسخ بهتری بدهند. البته عکس این مساله نیز امکان پذیر خواهد بود.

به طور کلی، اثر بخشی هر یک از این روش ها به سطح آسیب و توانایی بدنی فرد بیمار بستگی خواهد داشت. مشورت با یک پزشک متخصص ماهر و مجرب باعث می شود تا بهترین روش درمانی برای کمردرد انتخاب گردد. آن چه اهمیت دارد افزایش و یا بهبود دامنه حرکت یک عضو یا اندام است؛ به طوری که فرد بتواند با کمترین وابستگی به دارو و یا جراحی، سطح سلامت خود را بالا ببرد.

مراقبت های کایروپراکتیک چگونه به درمان کمردرد کمک می کند؟

یک متخصص کایروپراکتیک برای درمان کمر درد یا هر اختلال دیگری به دنبال دستکاری ستون فقرات است. در واقع، این متخصص در ابتدای کار تلاش می کند تا مهره های ستون فقرات را به طور اصولی هم تراز کند. این یعنی ساختار اسکلتی و عضلانی بدن به استانداردترین حالت ممکن تبدیل می شود. مراقبت کایروپراکتیک در بسیاری از افراد کمک می کند تا آسیب های ناشی از تصادفات، آسیب های ورزشی و کشیدگی های آزار دهنده عضلانی به طور قابل توجهی بهبود پیدا کنند.

بیشتر بدانید:  برآمدگی دیسک در پشت چه شکلی است و چگونه درمان می شود؟

اعمال تنظیم جدید به مهره های ستون فقرات منجر به رفع ناهماهنگی های به وجود آمده بر روی آن می گردد. منشا کلیه این اختلالات مواردی چون آسیب های بافتی ناشی از ضربه، استرس مکرر، قرار گرفتن بدن در وضعیت ناصحیح و یا تصادف خواهد بود. التهاب ناشی از این گونه مشکلات باعث بروز دردهای مزمن شده و نیاز به درمان کمردرد را تشدید می سازد.

هر چه شدت آسیب وارد شده به کمر و مفاصل بیشتر باشد، شدت درد بیشتر است و در نتیجه مراقبت های کایروپراکتیک ضروری تر خواهد شد. انجام درمان کایروپراکتیک عمدتا با درمان های تخصصی پزشکی همراه می شود و نتایج درمانی موثرتری در بر دارد.

متخصص کایروپراکتیک برای درمان کمردرد مزمن نیاز دارد تا گفتگویی با بیمار داشته باشد. طی این جلسه مشاوره، سابقه پزشکی فرد و برخی معاینات فیزیکی توسط متخصص انجام می گیرد. در این بین ممکن است متخصص کایروپراکتیک انجام برخی آزمایش ها و تصویربرداری ها را توصیه کند تا نتیجه معاینات تکمیل شود. در نهایت با استفاده از روش های درمانی دستی، وضعیت کمر و دامنه حرکت آن درمان و اصلاح شده و درد کاهش می یابد.

مراحل کایروپراکتیک برای درمان کمردرد کدام اند؟

فیزیوتراپی و کایروپراکتیک هر دو با هدف کاهش درد و التهاب به کار می روند. اما انجام هر روش جزییات خاص خود را دارد که باعث تفاوت اساسی بین فیزیوتراپی و کایروپراکتیک خواهد شد. در درمان کایروپراکتیک، متخصص یک نیروی کاملا کنترل شده به مفاصل ستون فقرات اعمال می کند. این نیرو به صورت ناگهانی و با هدف هم تراز کردن مفاصل ایجاد می شود.

فرایند درمانی کایروپراکتیک ممکن است با درمان های دیگر نظیر ماساژ، یخ درمانی و گرما درمانی همراه شود. البته این روش ها می توانند پیش از کایروپراکتیک یا ضمن آن انجام گیرند. زیرا این روش ها عمدتا باعث کاهش التهاب و دردهای مزمن خواهند شد.

در هنگام اعمال نیرو به ستون فقرات، به تدریج فشار وارد بر عضلات آسیب دیده کاهش می یابد. در نتیجه ممکن است صداهای خاص مانند ترک خوردن یا شکستگی به گوش بخورد؛ البته این واقعا به معنای ایجاد شکستگی نیست. از آن جا که با اعمال درمان، رگ های خونی فشرده شده به تدریج آزاد می شوند، جریان خون در این رگ ها برقرار شده و مواد مغذی به قسمت های آسیب دیده خواهند رسید؛ در نتیجه فرایند ترمیم این نواحی آغاز خواهد شد. یخ درمانی یا استفاده از کیسه های سرد در جلسات ابتدایی می تواند دردهای شدید کمر را التیام بخشد.

مدت زمان فرایند درمان کمردرد توسط متخصص کایروپراکتیک

در هر مرحله از درمان کایروپراکتیک، متخصص باید وضعیت بیمار و تاثیر درمان بر بهبود او را بررسی و ارزیابی کند. ممکن است یک شخص نیاز به بیش از یک جلسه درمان داشته باشد. مدت زمان فرایند درمان کمردرد توسط متخصص کایروپراکتیک تعیین می گردد که البته معمولا کمتر از شش ماه است. در اکثر مواقع پس از جلسه اول درمان، درد بیمار به طور قابل توجهی کاهش می یابد. حتی ممکن است درد کمر کاهش یافته و وضعیت حرکتی فرد بهبود پیدا کند.

یخ درمانی در ۲۴ ساعت اولیه درمان، مشاوره تغذیه در طول درمان، ورزش و آموزش وضعیت بدنی صحیح (مانند نشستن، خوابیدن و ایستادن) می تواند تاثیر درمان کمردرد را به حداکثر برساند. همچنین، رعایت این نکات از بروز مجدد اختلالات و آسیب ها جلوگیری خواهد کرد.

بیشتر بدانید:  چگونه یک رژیم غذایی بدون لبنیات را شروع کنیم؟

ویژگی های کایروپراکتیک برای درمان کمردرد چیست؟

روش های فیزیوتراپی و کایروپراکتیک ویژگی های خاص خود را دارند. اما هدف درمانی هر دو روش رفع درد و التهاب و درمان کمردرد است. در این قسمت از مقاله ویژگی های کایروپراکتیک را توضیح خواهیم داد.

درمان کمر درد با کایروپراکتیک؛ شخصی سازی درمان

مراقبت کایروپراکتیک باید به صورت کاملا منحصربفرد برای هر شخص برنامه ریزی شود. یعنی متخصص کایروپراکتیک باید هر شخص را به طور جداگانه معاینه و سوابق پزشکی وی را بررسی نماید. سپس بر اساس نتایج معاینات، بهترین برنامه درمانی را برای وی تنظیم کند.

درمان کمر درد با کایروپراکتیک؛ نتیجه گرفتن سریع

اکثر بیمارانی که تحت درمان کمردرد با کایروپراکتیک قرار می گیرند، نتیجه ای سریع دریافت می کنند. یعنی در مدت زمان کوتاهی شاهد کاهش درد هستند و وضعیت حرکتی بهتری پیدا می کنند. در واقع در جلسه اول، متخصص کایروپراکتیک با اعمال نیروی کنترل شده و ناگهانی، مفاصل ستون فقرات را تنظیم می کند. در نتیجه درمان کمردرد و ترمیم آسیب ها، با کم شدن تنش ها و گرفتگی ها سرعت می گیرد.

درمان کمر درد با کایروپراکتیک؛ روشی ایمن و غیرتهاجمی

روش کایروپراکتیک به صورت کاملا غیرتهاجمی انجام می شود. زیرا این روش هیچ گونه جراحی نیاز ندارد. از سوی دیگر اگر این روش توسط متخصص کایروپراکتیک انجام گیرد، کاملا ایمن و موثر خواهد بود. هر دو این ویژگی ها باعث می شود تا مراقبت های کایروپراکتیک کمترین عوارض و بیشترین تاثیر را برای درمان کمردرد داشته باشد. کایروپراکتیک در بسیاری از موارد نیاز به جراحی را نیز به تعویق می اندازد.

درمان کمر درد با کایروپراکتیک برای چه افرادی توصیه نمی شود؟

علی رغم اینکه فیزیوتراپی و کایروپراکتیک به درمان کمردرد کمک شایانی می کنند اما در برخی موارد استفاده از آن ها توصیه نمی شود. برای مثال، مراقبت کایروپراکتیک برای بیماران زیر مناسب نیست:

  • افراد مبتلا به پوکی استخوان
  • مبتلایان به آرتریت التهابی
  • افرادی که به اختلال فشردگی طناب نخاعی دچار هستند

پیش از شروع درمان کمردرد با کایروپراکتیک بهتر است با یک متخصص مجرب در این حوزه مشاوره داشته باشید. بررسی وضعیت شما می تواند به متخصص کمک کند که آیا کاندید مناسبی برای درمان کمردرد با این روش هستید یا خیر. چنانچه کایروپراکتیک به صورت منظم و توسط یک متخصص مجرب انجام گیرد، می تواند در درمان کمردرد نقش موثری ایفا کند.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی چگونه است؟

درمان کمردرد با فیزیوتراپی شاخه های متعددی دارد. یعنی اگر بیمار به یک فیزیوتراپیست مجرب

مراجعه کند، ممکن است روش های متنوعی برای درمان او به کار گرفته شوند.

برخی از مهم ترین روش های کاربردی در فیزیوتراپی عبارت اند از:

  • گرما درمانی و سرما درمانی
  • ماساژ عمیق
  • درمان دستی
  • درمان فیزیوتراپی با دستگاه اولتراسوند (امواج صوتی با فرکانس بالا)
  • انجام تمرینات حرکتی و حرکات اصلاحی

هر یک از این روش ها در جای خود می توانند التهابات ایجاد شده و دردهای مزمن را بهبود ببخشند.

فرایند درمان کمردرد با فیزیوتراپی پیش از هر چیز بر عضلات و بافت های همبند در ناحیه آسیب دیده

اثر می گذارد. فیزیوتراپی باعث می شود تا انعطاف پذیری افزایش یافته و تحرک بیمار راحت تر شود.

مدت زمان درمان کمردرد با فیزیوتراپی به تشخیص فیزیوتراپیست بستگی دارد. اما در هر حال، این روند

تدریجی است و در مدت زمان طولانی پاسخ مناسب از آن دریافت خواهد شد.

بیشتر بدانید:  علت سفت شدن زانو بعد از نشستن چیست

چرا درمان کمر درد با فیزیوتراپی مفید است؟

درمان کمردرد با فیزیوتراپی ویژگی هایی دارد که باعث می شود تاثیر بسزایی بر نتیجه درمان

داشته باشد. در ادامه به برخی از اصلی ترین ویژگی های درمان کمردرد با فیزیوتراپی خواهیم پرداخت.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی ؛ تنظیم برنامه درمانی منحصربفرد برای هر شخص

وضعیت جسمی هر شخص با دیگری متفاوت است. به همین دلیل برای درمان کمردرد با فیزیوتراپی

لازم است فیزیوتراپیست به صورت مستقل شرایط بیمار را بررسی نماید. این کار کمک می کند تا

یک برنامه درمانی دقیق و خاص برای فرد تنظیم شود.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی ؛ جلوگیری از ایجاد آسیب بیشتر

درمان کمردرد با فیزیوتراپی باعث می شود تا عضلات این ناحیه قوی تر شود. در نتیجه امکان بروز

آسیب های بعدی به شدت کاهش می یابد. انتخاب برنامه درمانی فیزیوتراپی برای تقویت عضلات کمر

به عهده فیزیوتراپیست است و طول مدت آن نیز توسط او مشخص خواهد شد.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی ؛ درمان غیرتهاجمی

درمان کمر درد با فیزیوتراپی از روش های ایمن و کم عارضه به حساب می آید. همچنین، انجام این

روش درمانی کمک می کند تا نیاز به درمان های پیچیده نظیر جراحی، به حداقل برسد. به این ترتیب،

بیمار می تواند برای درمان کمر درد خود با کمترین عوارض و بهترین نتیجه، از روش فیزیوتراپی استفاده

نماید. البته انتخاب بهترین فیزیوتراپیست در این فرایند بسیار مهم است. زیرا هر گونه سهل انگاری در

درمان کمردرد با فیزیوتراپی می تواند عوارض جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

درمان کمر درد با فیزیوتراپی و کایروپراکتیک ؛ کدام یک بهتر است؟

درمان کمر درد با فیزیوتراپی و کایروپراکتیک از روش های درمانی مکمل و مهم محسوب می شوند.

یک پزشک متخصص ارتوپد معمولا بیماران خود را به فیزیوتراپیست های ماهر یا متخصصین کایروپراکتیک

ارجاع می دهد. این کار باعث می شود تا بیمار علاوه بر دارو درمانی بتواند وضعیت جسمانی خود را

نیز بهبود ببخشد. تقویت عضلات و بهبود وضعیت ستون فقرات می تواند درمان کمردرد را تسریع کند.

اما اینکه درمان کمردرد با فیزیوتراپی بهتر است یا کایروپراکتیک به نظر متخصص بستگی خواهد داشت.

گاهی ممکن است بنا بر دلایلی بیمار کاندید مناسبی برای یکی از این درمان ها نباشد. در این صورت،

پزشک متخصص استفاده از روش دیگر را توصیه خواهد کرد.البته در برخی موارد نیز ممکن است فرد با

یک درمان ترکیبی از هر دو روش تحت معالجه قرار گیرد. در چنین شرایطی معمولا تاثیر درمان کمردرد

به حداکثر رسیده و بالاترین کیفیت را خواهد داشت.

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان ؛ مجهزترین کلینیک

انتخاب یک مرکز فیزیوتراپی مطمئن همراه با تیم درمانی حرفه ای می تواند بهترین نتیجه را در

درمان آسیب  داشته باشد.کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان به عنوان یکی از

زیرمجموعه های مجموعه سلامت ایرانیان از بهترین مراکز فیزیوتراپی در اصفهان به حساب

می آید. این مرکز تحت نظر دکتر مهدی صدیقی ،متخصص فیزیوتراپی و توانبخشی اداره می شود.

مجموعه سلامت ایرانیان شامل باشگاه بدنسازی  ایرانیان و مجموعه آب درمانی ایرانیان

نیز می شود. افرادی که در حالت عادی قادر به انجام حرکات ورزشی و یا اصلاحی فیزیوتراپی نیستند

می توانند در استخر آب درمانی ، این حرکات را انجام دهند. جهت اطلاع از نحوه مراجعه و یا دریافت

خدمات درمانی به قسمت تماس با ما یا اینستاگرام مجموعه سلامت ایرانیان  مراجعه کنید.

پست های مرتبط