درمان بورسیت تاندون زانو

بورسیت تاندون زانو، باعث درد در ناحیه داخلی زانو، تقریباً ۲-۳ سانتی متر زیر مفصل زانو می شود. معمولاً ورزشکاران به ویژه دوندگان و شناگران را به دلیل استفاده بیش از حد یا زنان میانسال دارای اضافه وزن به دلیل افزایش فشار از طریق بورسا تحت تأثیر قرار می دهد.…

درمان بورسیت تاندون زانو (پس آنسرین) و تأثیر فیزیوتراپی بر آن

بورسیت تاندون زانو، عارضه‌ای است که باعث ایجاد درد در قسمت داخلی زانو و ساق پا می‌شود. بورسیت پس آنسرین التهاب بورس است که بین استخوان ساق پا (درشت‌نی) و سه تاندون عضله همسترینگ در داخل زانو قرار دارد. زمانی اتفاق می‌افتد که بورسا تحریک می‌شود و مایع زیادی تولید می‌کند که باعث تورم آن و فشار بر قسمت‌های مجاور زانو می‌شود. درد و حساسیت در قسمت داخلی زانو، تقریباً ۲ تا ۳ اینچ زیر مفصل، از علائم شایع بورسیت پس آنسرین زانو است.

این بیماری بیشتر در افراد جوان درگیر در ورزش (مانند دویدن یا شنا کردن سینه پشت)، زنان میانسال که اضافه‌وزن دارند و افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که آرتروز زانو دارند، رخ می‌دهد. تا ۷۵ درصد از افرادی که آرتروز زانو دارند علائم بورسیت پس آنسرین را دارند. این بیماری معمولاً با دیابت نوع ۲ نیز مرتبط است. ۲۴ تا ۳۴ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که درد زانو را گزارش می‌کنند، به بورسیت پس آنسرین مبتلا هستند. با این حال، در برخی موارد هیچ علت مستقیمی را نمی‌توان شناسایی کرد. فیزیوتراپیست افراد مبتلا به بورسیت پس آنسرین را برای کاهش درد، تورم، سفتی و ضعف و همچنین شناسایی و درمان علت زمینه‌ای این بیماری درمان می‌کند.

آناتومی پس آنسرین

بورس آنسرین، یک وزیکول پر از مایع است. مایع سینوویال را به منظور کاهش اصطکاک بین بافت ها ترشح می‌کند و همچنین به عنوان یک بالشتک برای استخوان‌ها، تاندون‌ها و ماهیچه‌ها عمل می‌کند. التهاب بورس به طور ناگهانی ظاهر نمی‌شود، بلکه در یک دوره زمانی پیشرفت می‌کند. بورسیت همچنین می‌تواند در شانه، زانو، لگن، آرنج و شست پا رخ دهد. پس آنسرین، محل قرار دادن ماهیچه‌های خیاطه، عضله راست داخلی و ماهیچه نیم وتری است که به صورت نزدیک در سمت داخلی تیبیا به هم متصل شده‌اند. سه تاندون پس آنسرین در سطح رباط جانبی داخلی (MCL) زانو قرار دارند. ماهیچه نیم وتری، بخشی از گروه عضلات همسترینگ است که در پشت بالای ساق شما قرار دارد. این سه عضله با هم در درجه اول خم کننده زانو و چرخاننده داخلی هستند.

بورسیت پس آنسرین اغلب زمانی رخ می‌دهد که عضلات مربوطه به طور مکرر با انجام حرکاتی مانند فلکشن و اداکشن مورد استفاده قرار گیرند. این باعث اصطکاک و همچنین افزایش فشار بر بورس می‌شود. بورسیت همچنین می‌تواند به دلیل یک ضربه، مانند ضربه مستقیم در ناحیه پس آنسرین باشد. کوفتگی در این ناحیه، منجر به افزایش ترشح مایع سینوویال در پوشش بورس می‌شود. بورس سپس ملتهب و حساس یا دردناک می‌شود و زمینه آرتروز زانو را فراهم می‌کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که بورسیت آنسرین در زنان میانسال دارای اضافه‌وزن، شایع‌تر است. ما می‌توانیم این موضوع را با این واقعیت توضیح دهیم که زنان دارای لگن پهن‌تری هستند و در نتیجه زاویه زانو در صفحه فرونتال ایجاد می‌شود که منجر به فشار بیشتر در ناحیه وارد کردن پس آنسرینوس توسط زانوی پرانتزی می‌شود. می‌توان گفت که بورس ملتهب یک آسیب‌شناسی اولیه نیست، بلکه نتیجه یک عارضه اولیه است.

عوامل مؤثر در ایجاد بورسیت پس آنسرین

شایع‌ترین علل بورسیت پس آنسرین عبارت‌اند از:

  • استرس مکرر: فعالیت‌هایی که در آن از سه عضله به طور مکرر استفاده می‌شود، مانند دویدن (به ویژه در سربالایی)، دوچرخه‌سواری، شنا (به‌ویژه سینه پشتی) و حرکات پهلو به پهلو، می‌تواند باعث اصطکاک و فشار بر بورس شود.
  • ضعف/سفتی عضلانی: ضعف و یا سفتی در عضلات لگن و زانو، می‌تواند باعث افزایش تنش بر روی تاندون‌های پس آنسرین شود که به خود تاندون آسیب می‌رساند و فشار بر بورس را افزایش می‌دهد. سفت شدن همسترینگ، یکی از علل شایع بورسیت پس آنسرین است.
  • تکنیک‌های نادرست در تمرین: اشتباهات تمرینی مانند افزایش ناگهانی مسافت یا شدت آن، گرم نکردن بدن و کشش ناکافی، می‌تواند بر ناحیه دردناک، فشار وارد کند.
  • سایر شرایط پزشکی: التهاب مفاصل مرتبط با آرتریت می‌تواند باعث تورم بورس شود. مطالعات نشان داده‌اند که تقریباً ۲۰ درصد از افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو از بورسیت پس آنسرین رنج می‌برند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا ازگود شلاتر نیز بیشتر در معرض ابتلا به بورسیت هستند.
  • جنسیت: بورسیت پس آنسرین به دلیل پهن‌تر بودن لگن و زاویه مفصل زانو در زنان شایع‌تر است.
  • بیومکانیک تغییریافته: تغییرات ظریف در موقعیت استخوان‌های ساق پا و بافت‌های نرم، مانند صافی کف پا یا صافی پا می‌تواند فشار بیشتری را بر ناحیه پس آنسرین وارد کند.
  • چاقی: اضافه‌وزن باعث وارد کردن فشار بیشتری به ناحیه درد می‌شود و در نتیجه فشار بر بورس زانو را افزایش می‌دهد.
  • تروما: یک آسیب مستقیم مانند ضربه به ناحیه پس آنسرین می‌تواند منجر به تورم بورس شود.

بورسیت پس آنسرین اغلب با تاندونیت همراه است که در آن پارگی‌های کوچکی در تاندون پس آنسرین ایجاد می‌شود. تشخیص بین این دو مشکل دشوار است، اما علل، علائم و درمان اساساً برای هر دو یکسان است.

علائم بورسیت پس آنسرین

بیایید نگاهی به شایع‌ترین علائم بورسیت پس آنسرین بیندازیم:

درد در بخش میانی زانو

بورسیت پس آنسرین معمولاً باعث درد و تورم در قسمت داخلی زانو می‌شود. شایع‌ترین علامت بورسیت پس آنسرین، درد و حساسیت در قسمت داخلی زانو تقریباً ۲ تا ۳ اینچ زیر مفصل است. علائم بورسیت به تدریج و نه ناگهانی، ایجاد می‌شود. مردم اغلب شکایت دارند که هنگام ورزش یا بالا رفتن از پله‌ها، با خم شدن زانو یا زمانی که عضلات همسترینگ خود را کش می‌دهند، درد بیشتری دارد.

ورم زانو

هنگامی که بورس پس آنسرین ملتهب می‌شود، اغلب مقداری تورم و قرمزی در این ناحیه ایجاد می‌شود و قسمت داخلی زانو ممکن است در لمس، کمی گرم باشد.

 اختلال خواب

خواب اغلب تحت تأثیر بورسیت زانو قرار می‌گیرد، به خصوص اگر به پهلو بخوابید و پاهای خود را کنار هم قرار دهید و به بورسا فشار وارد کنید. وقتی زانو را خم می‌کنید یا صاف می‌کنید، ممکن است از درد بیدار شوید. خوابیدن با یک بالش بین زانوها می‌تواند کمک کند تا مقداری بالشتک برای پس آنسرین بورس ایجاد شود.

ضعف و سفتی

درد ناشی از بورسیت پس آنسرین، اغلب حرکت را محدود می‌کند، بنابراین زانو به تدریج قدرت و دامنه حرکتی خود را از دست می‌دهد. سفتی و ضعف ایجاد می‌شود که می‌تواند حرکت را دردناک‌تر کند. اگر ضربه مستقیمی به زانو وارد شده باشد، علائم ممکن است به طور ناگهانی ایجاد شوند، اما اگر درد به طور ناگهانی ایجاد شود، باید احتمالات دیگری مانند رگ به رگ شدن رباط جانبی زانو را در نظر گرفت.

تأثیر فیزیوتراپی بر درمان بورسیت پس آنسرین

فیزیوتراپ شما با شما همکاری خواهد کرد تا برنامه درمانی خاصی را طراحی کند که به بهبودی شما سرعت می‌بخشد، از جمله تمرینات و درمان‌هایی که می‌توانید در خانه انجام دهید. فیزیوتراپی به شما کمک می‌کند به سبک زندگی و فعالیت‌های عادی خود بازگردید. اگر در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از آسیب به فیزیوتراپ مراجعه کنید، ممکن است درمانگر به شما توصیه کند:

  • با پرهیز از پیاده‌روی یا هر فعالیتی که باعث درد می‌شود، به ناحیه موردنظر استراحت دهید.
  • هر ۲ ساعت یک‌بار به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کمپرس یخ را روی محل قرار دهید.
  • برای خدمات بیشتر، مانند دارو یا آزمایش‌های تشخیصی، با پزشک مشورت کنید.

بسته به شرایط و اهداف شما، برنامه توان‌بخشی شما ممکن است شامل درمان‌هایی باشد:

  • کاهش درد و تورم. فیزیوتراپ شما ممکن است از انواع مختلفی از درمان‌ها برای کنترل و کاهش درد و تورم شما استفاده کند، از جمله یخ، گرما، اولتراسوند، تحریک الکتریکی، نوار چسب، تمرینات و درمان عملی مانند ماساژ.

  • بهبود حرکت. فیزیوتراپ شما فعالیت‌ها و درمان‌های خاصی را برای کمک به بازگرداندن حرکت طبیعی در زانو و پا انتخاب می‌کند. این حرکات ممکن است با حرکات غیرفعال شروع شود که فیزیوتراپیست برای شما انجام می‌دهد تا به آرامی پا و مفصل زانو خود را حرکت دهد و سپس به سمت تمرینات فعالی که خودتان انجام می‌دهید، پیشرفت کند.

  • بهبود انعطاف‌پذیری. بورسیت پس آنسرین اغلب به عضلات سفت همسترینگ (پشت ران) مربوط می‌شود. فیزیوتراپ شما تعیین می‌کند که آیا عضلات همسترینگ یا سایر عضلات ساق شما سفت هستند یا خیر و به شما آموزش می‌دهد که چگونه آن‌ها را کشش دهید.

  • بهبود قدرت. برخی تمرینات به بهبودی در هر مرحله از بهبودی کمک می‌کند. فیزیوتراپیست شما، تمرینات و تجهیزات صحیح را انتخاب کرده و به شما آموزش می‌دهد تا به طور پیوسته قدرت و قدرت عضلانی خود را بازیابی کنید. این‌ها ممکن است شامل استفاده از وزنه‌های کاف، نوارهای کششی، تجهیزات وزنه‌برداری و تجهیزات ورزشی قلبی، مانند تردمیل یا دوچرخه‌های ثابت باشد.

  • بهبود تعادل. بازیابی حس تعادل پس از آسیب بسیار مهم است. فیزیوتراپیست شما ممکن است تمریناتی را برای بهبود مهارت‌های تعادلی به شما آموزش دهد.

  • تسریع زمان بازیابی. فیزیوتراپ شما در انتخاب بهترین درمان‌ها و تمرین‌ها آموزش‌دیده و با تجربه است تا به بهبودی، بازگشت به سبک زندگی عادی و رسیدن به اهدافتان سریع‌تر از آنچه به تنهایی انجام می‌دهید، کمک کند.

  • بازگشت به فعالیت‌ها. در ابتدا، فیزیوتراپیست شما ممکن است توصیه کند که فعالیت‌هایی را که باعث تشدید وضعیت شما می‌شوند را برای مدتی کاهش دهید یا حذف کنید. فیزیوتراپیست شما اهداف شما را با شما در میان می‌گذارد و یک برنامه درمانی را تنظیم می‌کند تا به شما کمک کند آن‌ها را به ایمن‌ترین، سریع‌ترین و مؤثرترین راه ممکن برآورده کنید. ممکن است تمرین‌های خاص، فعالیت‌های بازآموزی کار و تکنیک‌ها و تمرین‌های ورزشی خاص را بیاموزید تا به شما در دستیابی به اهداف منحصربه‌فرد خود کمک کند.

درمان‌های دیگر بورسیت پس آنسرین

در اکثر موارد، بورسیت زانو، خود محدود شونده است و همین امر در مورد بورسیت پس آنسرین نیز صادق است. علاوه بر فیزیوتراپی، گزینه‌های درمانی دیگری وجود دارد که می‌توانید به کاهش درد و التهاب کمک کنید و هدف اصلی کاهش فشار بر بورس پس آنسرین است تا روند بهبودی شروع شود. درمان بورسیت پس آنسرین باید هر دو علائم مشکل را برطرف کند، به عنوان مثال درد و التهاب و همچنین علل زمینه‌ای، به عنوان مثال. سفتی یا ضعف عضلانی. بهترین درمان‌ها برای بورسیت پس آنسرین عبارت‌اند از:

استراحت

در بورسیت زانو اجتناب از فعالیت‌هایی که باعث درد می‌شوند، بسیار مهم است. این ممکن است به این معنی باشد که فعالیت‌های خود را اصلاح کنید یا در واقع برخی از آن‌ها را به طور کامل متوقف کنید تا تورم برطرف شود. یکی از ویژگی‌های رایج بورسیت پس آنسرین، درد در هنگام بالا و پایین رفتن از پله‌ها است. در حالت ایده آل سعی کنید تعداد دفعات بالا و پایین رفتن از پله‌ها را در روز محدود کنید.

کمپرس یخ

کمپرس یخ زانو می‌تواند به کاهش درد و التهاب در مشکلات پس آنسرینوس کمک کند. قرار دادن کیسه یخ به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه، هر چند ساعت یک‌بار، در قسمت داخلی زانو می‌تواند به کاهش درد و تورم مرتبط با بورسیت پس آنسرین کمک کند.

دارو

داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و مسکن‌هایی مانند پاراستامول می‌توانند به کاهش درد و التهاب ناشی از بورسیت زانو کمک کنند. همیشه قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

حرکات کششی

کشش همسترینگ، بخش مهمی از توان‌بخشی با بورسیت پس آنسرین است. بورسیت پس آنسرین اغلب به دلیل سفت شدن عضلات همسترینگ ایجاد می‌شود، بنابراین انجام تمرینات کششی ساده، بخش بسیار مهمی از روند درمان برای کاهش فشار از بورس است.

تمرینات تقویتی

ضعف در عضلات لگن و زانو تغییرات ظریفی را در نحوه عبور نیروها از زانو ایجاد می‌کند، بنابراین با تقویت عضلات سرینی، چهار ران و همسترینگ، می‌توانید فشار وارده بر بورس پس از آنسرینوس را کاهش دهید.

تزریق کورتیکواستروئید

تزریق کورتیکواستروئید به زانو می‌تواند به کاهش درد و التهاب مرتبط با بورسیت پس آنسرین کمک کند. پزشک شما ممکن است تزریق کورتیکواستروئید را برای کمک به کاهش درد و التهاب مرتبط با بورسیت پس آنسرین توصیه کند. تزریق زانو ممکن است باعث تسکین فوری درد شود، اما باید همراه با سایر درمان‌ها مانند فیزیوتراپی و ورزش‌ها استفاده شود تا مطمئن شوید که مشکل عود نمی‌کند.

جراحی

در موارد نادر، اگر درد با درمان‌های فوق برطرف نشد، پزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن بورس آنسرین توصیه کند. شما معمولاً در همان روز به خانه می‌روید و ممکن است برای چند هفته اول نیاز به استفاده از عصا داشته باشید. به طور معمول حدود سه تا چهار هفته طول می‌کشد تا به فعالیت‌های عادی خود بازگردید. با کاهش درد، می‌توانید به آرامی به فعالیت‌های عادی خود بازگردید، اما مراقب باشید که بیش اندازه به بدن خود فشار وارد نکنید. با تمرینات غیر تحمل‌کننده وزن مانند دوچرخه‌سواری یا شنا شروع کنید. اگر می‌خواهید به دویدن بازگردید، با مسافت‌های کوتاهی که بین دویدن و پیاده‌روی متناوب است، شروع کنید و به تدریج افزایش دهید.

هدف فیزیوتراپی ایرانیان کاهش درد و کمک به عملکرد، حرکت و زندگی بهتر است.

کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ،  بهترین فیزیوتراپی در اصفهان


به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی  

فیزیوتراپی ایرانیان ، طی سال ها فعالیت همیشه در تلاش است تا خدمات زیر را ارائه نماید.

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …

شماره تماس فیزیوتراپی ایرانیان – بهترین فیزیوتراپی در اصفهان    ۰۳۱۹۱۶۲۰۰۰۲