بهترین و مؤثرترین درمان کمر درد

اگر دچار کمر درد می باشید یکی از مهمترین کارها برای مدیریت درد خود، توجه به نحوه نشست و برخاست های رزوانه خود است.اگر ساعت های طولانی پشت میز می نشینید به نحوه نشستن خود دقت کنید .

بهترین و مؤثرترین درمان کمر درد

کمر درد گاهی اوقات یک بیماری ساده است و با چند روز استراحت و استفاده از دارو خوب می شود .در برخی موارد ممکن است کمر درد شدید شود و فرد را مجبور به مرخصی کند. برای ارئه یک برنامه مناسب برای درمان کمر درد باید ابتدا علت آن تشخیص داده شود . کمر درد را بدون جراحی با ورزش های خانگی هم می توان درمان کرد.

کمر درد چیست؟

کمر ارتباط‌ دهنده بالا و پایین بدن به یکدیگر می باشد و بیش ترین میزان فشار وزن بدن را تحمل می‌ نماید. به همین دلیل آسیب دیدن و کمر درد به خصوص در زمان خم شدن و برداشتن اجسام و یا حرکت های ناگهانی بدن، بسیار معمول است.

عارضه‌ی کمر درد بیش از ۹۰ درصد افراد را در طول زندگی‌ حداقل یک‌ مرتبه درگیر می‌ سازد. علت های بسیار متفاوتی می‌تواند موجب ایجاد کمر درد گردد. اگرچه درد در ناحیه کمر در تمام درد های پشت مشترک می باشد اما می‌توان آن را در هر نقطه در امتداد ستون فقرات، از گردن تا باسن، احساس کرد. بسته به دلیل کمر درد، علائم و نشانه‌های آن هم متفاوت می باشد. درد در ناحیه کمر ممکن است کم و خفیف، یا شدید و سخت باشد. این درد می‌تواند در ناحیه کوچکی از کمر و یا کل کمر خود را نشان بدهد.

طبق آمار تا حدود ۲۰ سال قبل، اکثر افرادی که برای درمان دردهای عضلانی اسکلتی به درمانگاه‌ های فیزیوتراپی و ارتوپدی مراجعه می‌ کردند، افراد بالای ۵۰ تا ۶۰ سال بودند و در واقع تخریب غضروف مفصلی در سنین بالا نیز شروع می‌ گردید، ولی امروزه این سن به ۳۰ سال کاهش پیداکرده و پزشکان شاهد مراجعه بیمارانی با سنین ۳۰ تا ۵۰ سال با دردهای گردن، زانو، کمر، مچ و مفاصل مختلف که به مراکز درمانی مراجعه می کنند هستند. معمولا دوره بیماری یا بهبود کمر درد، یک دوره چند هفته یا چند ماهه می باشد، اما گاهی اوقات هم دردها می‌توانند طولانی‌ مدت بوده و یا مجددا برگشت‌ پذیر باشند.

بیشتر بدانید:  ورزش برای تسکین درد دنبالچه

راه های درمان کمر درد

اگر دچار کمر درد می باشید یکی از مهمترین کارها برای مدیریت درد خود، توجه به نحوه نشست و برخاست های رزوانه خود است.اگر ساعت های طولانی پشت میز می نشینید و یا رانندگی می کنید به این نکات مهم توجه نمائید:

یک حوله را مطابق شکل به صورت رول درآورده و به پشت کمرتان قرار دهید، با این کار شما فشار حاصل از نشستن از روی مهره ها و دیسک های بین مهره ای را کاهش می دهید.

مدیریت کمر درد

اما چه راه های درمانی برای کمر درد وجود دارد؟

برای درمان کمر درد دو روش مرود بررسی قرار می گیرد، درمان های ابتدایی کمر درد و سپس معالجات تخصصی و پیشرفته صورت می پذیرد.

در روش اول، باید وضعیت سلامتی ارتوپدی شخص به صورت روزانه و مستمر با انجام فعالیت های ورزشی مستمر حفظ گردد، هم چنین طرز صحیح نشست و برخاست فرد، نحوه صحیح راه رفتن و گام برداشتن، داشتن کفش مناسب از این قبیل تذکرات ارتوپدی می باشند.

همچنین برای درمان ابتدایی کمر درد می توان از کیسه‌های گرم یا سرد که قابل تهیه از داروخانه‌ ها می باشند استفاده کرد. هم چنین مصرف مسکن‌هایی نظیر پاراستامول یا ایبوپروفن هم در حد مجاز و معمول قابل استفاده می باشند.

اما درمان تخصصی کمر درد تحت نظر پزشک معالج انجام می شود که در ابتدای این درمان، مراجعه به مراکز فیزیوتراپی معتبر توصیه می گردد. همچنین بهره گیری از روش های طب سوزنی، حجامت و آب درمانی نیز بعضا توصیه می شود.

جراحی ستون فقرات فقط زمانی توصیه می گردد که همه راه‌ها به شکست‌ منجر شده باشند و فرد برای درمان قطعی کمر درد خود باید تحت معالجه و جراحی قرار بگیرد.

بیشتر بدانید:  رادیوتراپی یا پرتو درمانی چیست؟

درمان کمر درد

روش های غیر جراحی برای درمان کمر درد

اگر به دنبال راهکاری هستید که کمر درد خود را درمان کنید ما راهکار های زیر را به شما پیشنهاد می کنیم :

استراحت

اگر از کمر درد رنج می برید اولین توصیه ما به شما این است که استراحت کنید . استراحتی کوتاه مدت می تواند درد کمر شما را تسکین دهد .از انجام فعالیت هایی که باعث شدید شدن کمر دردتان می شود خودداری کنید . هنگام خرید یا حمل کالا به خود فشار نیاورید .

مصرف داروهای مسکن

داروهای مسکنی که نیاز به تجویز پزشک ندارند می توانند درد کمر شما را تسکین دهند . این داروها عبارتند از : ایبوپروفن (موترین)، ناپروکسن سدیم (Aleve) یا استامینوفن (تایلنول) . این داروها را همراه با غذا بخورید و بیشتر از مقداری که پزشک توصیه می کند مصرف نکنید زیرا این داروها دارای عوارض جانبی هستند و نباید برایر مدت طولانی استفاده شوند .

به طور کلی در ابتدا ، از داروهای مسکن به عنوان تنها راه درمان برای کمر درد استفاده نکنید . این دارو ها اکثرا اعتیاد آورند و علت اصلی درد را از بین نمی برند . از داروهای مسکن باید پس از انجام آزمایش کامل و تأیید توسط پزشک متخصص استفاده کرد .

یخ

یک کیسه پلاستیک را از یخ پر کنید سپس حوله ای به دور آن ببندید . این حوله را هر دو ساعت یک بار به مدت بیست دقیقه به دور کمر خود ببندید . دو تا سه روز اول این کار را حتما انجام دهید تا تأثیر آن را ببینید .

رژیم غذایی خود را اصلاح کنید

به رژیم غذایی خود دقت کنید . مواد غذایی که دارای مقادیر زیادی چربی ترانس ، شکر تصفیه شده و غذای های فرآوری شده هستند باعث ایجاد التهاب می شوند و درد شما را افزایش می دهند . هر چه لاغر تر باشید بر ستون فقراتتان فشار کم تری وارد می شود بنابراین کمر درد شما کاهش می یابد . با یک متخصص تغذیه در این باره حتما مشورت کنید .

بیشتر بدانید:  آیا ارتباطی بین کمر درد و بی اختیاری ادرار وجود دارد؟

بهترین راه درمان کمر درد

فیزیوتراپی

به طور کلی انجام  فیزیوتراپی کمر سه مرحله دارد :

فاز حاد کمر درد

در این مرحله فیزیوتراپ باید برنامه درمانی برای کاهش التهاب را مشخص کند . این برنامه می تواند شامل تحریک الکتریکی ، سونوگرافی یا تزریق خصوصی نیز باشد .

فاز بهبودی

مرحله دوم فاز بهبودی بیمار است . پس از این که درد بیمار کم تر شد تیم درمان به بازیابی عملکرد بدن بیمار می‌پردازد . طبق این برنامه بیمار با استفاده از تمارین ویژه که برای بهبود انعطاف‌پذیری و قدرت انجام می‌شوند، به فعالیت‌های روزانه خود باز می‌گردد.

فاز سلامت جسمانی

کارهایی که در این مرحله انجام می شود عبارت است از : اطلاع رسانی در مورد روش های جلوگیری از آسیب دیدگی بیشتر و کمک به بیمار برای دستیابی به سلامت جسمانی کافی برای افزایش قدرت و استقامت

از دیگر روش هایی که برای درمان کمر درد می توان از آن استفاده کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • طب سوزنی
  • ماساژ
  • بیوفیدبک
  • تحریک الکتریکی اعصاب
  • لیزر

ورزش

اولین روش درمانی که فیزیوتراپ برای درمان کمر درد استفاده می کند انجام ورزش است . با توجه به  شدت و نوع عارضه باید ورزش مخصوص به آن را انجام داد . یک برنامه ورزشی خوب برای درمان کمر درد باید شامل :حفظ وضعیت صحیح بدنی ، ورزش‌های هوازی ، تقویت عضلات میان‌تنه ، تمارین تقویتی و انعطاف‌پذیری ، آزمودن محدودیت تحمل درد باشد .

فیزیوتراپی در اصفهان

وبسایت مهدی صدیقی فیزیوتراپیست ورزشی

پست های مرتبط