تعداد جلسات فیزیوتراپی چطور تعیین می شود ؟

حداقل زمان لازم برای این که شما بهبود قابل توجهی را مشاهده کنید سه جلسه فیزیوتراپی است .در اغلب بیماران یک دوره ۸ تا ۱۰ جلسه ای برای درمان نیاز است .تعداد جلسات فیزیوتراپی برای افراد مختلف متفاوت است و بستگی به نوع درمان و آسیب دارد.
تعداد جلسان فیزیوتراپی
مقالات فیزیوتراپی

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

فیزیوتراپی نقش مهمی در سلامت و بهبود زندگی افراد و تسکین آسیب ها و عوارض دارد . یکی از سؤالاتی که معمولا افراد از فیزیوتراپ خود می پرسند این است که ما به چند جلسه فیزیوتراپی نیاز داریم ؟ تعداد جلسات فیزیوتراپی برای افراد مختلف متفاوت است و بستگی به نوع درمان و آسیب دارد به گونه ای که یک فرد ممکن است به یک جلسه فیزیوتراپی نیاز داشته باشد اما فرد دیگر به یک ماه بنابراین توصیه می کنیم برای فهمیدن دقیق تعداد جلسات فیزیوتراپی مورد نیاز به فیزیوتراپ مراجعه کنید .

به طور مثال فردی که کمر درد دارد برای درمان کمر درد خود باید به نزد فیزیوتراپ برود تا او بر اساس شدت درد و عارضه تشخیص دهد چه مدت زمان لازم است تا فرد فیزیوتراپی کمر خود را ادامه دهد و برای درمان نیاز است فرد هر روز مراجعه داشته باشد یا یک روز در میان یا هفته ای یکبار .

به طور کلی توصیه می شود سه جلسه اول فیزیوتراپی به صورت پی در پی و مداوم باشد زیرا بعد از انجام اقدامات اولیه بدن به تلاطم می افتد . سپس می توان فاصله بین جلسات را زیر نظر ارتوپد بیشتر کرد .نکته دیگری که در تعیین تعداد جلسات فیزیوتراپی نقش دارد زمان است .

در مواردی مانند شکستگی ممکن است فرد نتواند پشت سرهم به پزشک مراجعه کند و بعد از  پایان یافتن فیزیوتراپی به مراقبت نیاز دارد . بنابراین باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در طول درمان بیمار را زیر نظر داشته باشیم و کار درمانی انجام دهیم .

بیشتر بدانید:  اسپاسم یا گرفتگی عضله چیست؟

جلسات فیزیوتراپی

امروزه روش های درمانی جدیدی وجود دارد که با به کار بردن آن ها می توان تعداد جلسات فیزیوتراپی را کاهش داد و درمان را به جای ۱۰ جلسه در طول یک تا سه جلسه به پایان رساند .در برخی شرایط با توجه به نوع عارضه و بیماری فرد مراجعه  کننده می توان درمان های تخصصی را در جلسات کم در کلینیک فیزیوتراپی انجام داد و ادامه درمان را خود فرد با انجام تمرینات ورزشی در منزل ادامه دهد .

در طول جلسات معمولا فیزیوتراپ گزارشی از پیشرفت فرد تهیه می کند و در اختیارش می گذارد تا از پیشرفت خود مطلع شود .این گزارش به پزشک کمک می کند روند درمان را بهتر بسنجد .طول هر جلسه فیزیوتراپی معمولا بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است .

نکته دیگری که باید بدانید این است که زمان مراجعه به فیزیوتراپی در تعداد جلسات آن تأثیر گذار است . اگر بعد از آسیب بیمار را رها کنید به امید این که خودش بهبود یابد بیماری کهنه تر می شود در نتیجه مشکلات ثانویه ای برای فرد به وجود می آید که منجر می شود تعداد جلسات فیزیوتراپی اضافه شود .

هرچه زود تر برای انجام فیزیوتراپی مراجعه کنید درمان سریع تر و نتیجه بخش تر است .حداقل زمان لازم برای این که شما بهبود قابل توجهی را مشاهده کنید سه جلسه فیزیوتراپی است .

در اغلب بیماران یک دوره ۸ تا ۱۰ جلسه ای برای درمان نیاز است . گاهی بر اساس شرایط خاص بیمار نیاز است پس از اتمام ۱۰ جلسه فیزیوتراپی بیمار هفته ای یک الی دوبار فیزیوتراپی را ادامه دهد یا پس از اتمام دوره ۲ یا ۴ هفته بعد برای ارزیابی مجدد به فیزیوتراپیست مراجعه کند .

بیشتر بدانید:  آیا درد زیر شکم نشانه بارداری است؟

اگر فیزیوتراپ تشخیص دهد بیمار احتمالا به مشکل بیماری رماتیسمی مبتلا است یا آسیب وسیع بافتی دارد برای ارزیابی و درمان دقیق تر بیمار را نزد ارتوپد می فرستد .

ما در مرکز فیزیوتراپی ایرانیان اصفهان،با تکیه بر تخصص و تجهیزات بروز در حوزه فیزیوتراپی سعی خواهیم کرد در کمترین زمان ممکن سلامتی را به شما بازگرداند و با کنترل درمان شما و تجویز ورزش های اصلاحی از رشد بیماری ناشی از تنگی دریچه یا کانال نخاعی جلوگیری کنیم.

 

فیزیوتراپی در اصفهان

پست های مرتبط