آیا فیزیوتراپی عوارض دارد؟عوارض فیزیوتراپی

اگر فیزیوتراپی را توسط شخصی انجام دهید که هیچ تجربه و تخصصی ندارد حتما برای شما عوارضی به همراه خواهد داشت.فردی که از دستگاه های فیزیوتراپی استفاده می کند باید از فرکانس و شدت مورد نیاز دستگاه ها آگاهی داشته باشد.
عوارض فیزیوتراپی
مقالات فیزیوتراپی

این مقاله را با دیگران به اشتراک بگذارید

عوارض فیزیوتراپی

فیزیوتراپی زیر مجموعه ای از رشته پزشکی محسوب می‌شود که می‌تواند با هدف بهبود عملکرد اندام ها و کارکرد آنها نقش موثری در بیمارانی که بیشتر مشکلات آنها در حیطه اسکلتی عضلانی می باشد را ایفا نماید و استفاده از ماهیت فیزیک و خواص آن در درمان باعث تحریک سلولی و درمان می‌شود.

ایرانیان،بهترین مرکز فیزیوتراپی اصفهان در این مقاله قصد دارد به عوارض فیزیوتراپی از جمله فیزیوتراپی با برق(الکتروتراپی) اشاره کند.افراد معمولا از فیزیوتراپی با برق به عنوان آخرین گزینه بهبودی جهت کنترل درد و سایر علائم بیماری استفاده می کنند.

(الکتروتراپی) فیزیوتراپی با برق : شیوه درمانی است که طی آن پالس های الکتریکی خفیف به سوی ناحیه مشکل دار هدایت می شوند.فارغ از عوارضی که این روش دارد استفاده از آن باعث کاهش درد،بهبود گردش خون،ترمیم بافت ها،تقویت ماهیچه ها و تسریع رشد استخوان ها در فرد بیمار می شود.تجهیزات و دستگاه های الکتروتراپی تحت تأیید سازمان غذا و دارو هستند.هرچند که سازمان غذا و دارو بی خطر بودن این دستگاه ها راتأیید کرده است اما امنیت استفاده از آن ها را مورد آزمایش و بررسی قرار نداده است.

عوارض فیزیوتراپی عمومی

عوارض فیزیوتراپی که در این قسمت به اطلاع حضورتان می رسانیم، عوارضی هستند که احتمال رخ دادن در هر روش فیزیوتراپی را دارند از این رو باید تمام دقت خود را در مطالعه این مقاله به کار ببرید.

درد از عوارض فیزیوتراپی

یکی از مهم‌ترین عوارض جانبی که احتمالاً در طول درمان تجربه خواهید کرد درد است. با شروع توانبخشی و بهبودی ممکن است درد پایه شما بیشتر شود و این ممکن است منجر به سردرگمی و کم شدن انگیزه برای ادامه درمان شود. ضروری است که در این مورد با پزشک خود صحبت کنید تا مشخص شود که آیا مداخلات درمانی جایگزین می‌تواند به کاهش درد و ادامه درمان کمک کند یا خیر.

پزشک ممکن است برای کمک به کنترل درد، ۳۰ دقیقه قبل از جلسه درمانی مصرف داروهای ضد درد خوراکی را به شما توصیه کند. گرما، سرما، یا درمان‌های موضعی بعد از یک جلسه، طبق دستور پزشک شما، ممکن است باعث کاهش درد شما شود.

تورم از عوارض فیزیوتراپی

تورم یکی دیگر از عوارض جانبی رایج فیزیوتراپی است. از آنجا که پزشک عضلات، رباط‌ها و تاندون‌های شما را برای تقویت آن‌ها به چالش می‌کشد، بدن شما ممکن است با افزایش درد یا تورم به آن پاسخ دهد.

تورم می‌تواند باعث درد بیشتر و محدودیت‌های عملکردی شود. برای کمک به کنترل تورم با پزشک خود درباره روش‌های درمانی مختلف صحبت کنید، مانند استفاده از یخ بعد از درمان یا استفاده از کمپرس گرم و سپس سرد که همزمان می‌تواند باعث کاهش درد و تورم و بهبود گردش خون شود.

حاصل نشدن نتیجه مورد نظر بعد از فیزیوتراپی

یکی دیگر از عوارض فیزیوتراپی حاصل نشدن نتیجه مورد نیاز برای مراجعه کننده است. مانند همه درمان های دیگر در فیزیوتراپی هیچ تضمینی برای بهبودی و برطرف شدن کامل علائم وجود ندارد. از آن جا که این امر می تواند دلسرد کننده باشد ممکن است وسوسه شوید که درمان را دیگر ادامه ندهید. متوقف کردن درمان پیش از زمان درست آن موجب درد طولانی مدت و آسیب مجدد می شود یا فیزیوتراپ درباره اهداف شخصی تان صحبت کنید تا روند درمان و انتظاراتی که دارید برای فیزیوتراپ صریح باشد.

با این کار پزشک مسیر درمان را طوری هدایت می کند که با اهداف خاص شما مطابقت داشته باشد. همچنین ممکن است به شما تغییراتی در سبک زندگی آموزش دهند که رسیدن به نتایج بهتر را برای شما آسان تر کند.

عوارض فیزیوتراپی

مشکلات روانی و عاطفی از دیگر عوارض فیزیوتراپی

 شما ممکن است تحت فشار استرس احساسی و روانی مرتبط  با درمان قرار داشته باشید. قرار ملاقات های مکرر، درد، پیشرفت ضعیف و مدت زمان طولانی که صرف درمان می شود می تواند برنامه شما را به هم بریزد.

با خانواده و دوستانتان درباره این مسائل صحبت کنید و درباره وظایفی مانند مراقبت از کودک، آماده کردن غذا و رفت و آمد کمک بگیرید تا بتوانید بر روی درمان تمرکز کنید. اگر نمی توانید به خاطر جراحت یا بیماری تان به شغل سابق تان باز گردید با یک مشاور فیزیوتراپی ملاقات کنید تا شما را راهنمایی کند.

عوارض فیزیوتراپی با برق

افراد هنگام استفاده از الکتروتراپی به وسیله واحدهای TENS عوارض فیزیوتراپی راتجربه نخواهند کرد اما برخی نکات را باید حتما در نظر داشته باشند.

ایمپالس های الکتریکی که یک واحد TENS تولید می کنند ممکن است باعث ایجاد حس گزگز،سوزن سوزن شدن یا سوزش در ناحیه مورد نظر شود.

به همین خاطر این احتمال وجود دارد که برخی بیماران در وهله نخست با این شیوه درمانی راحت نباشند.

از رایج ترین عوارض فیزیوتراپی با برق :

میتوان به ایجاد تحریکات و یا بثورات پوستی اشاره کرد.این عوارض ممکن است بر اثر چسب و یا نوارهای نگهدارنده الکترودها ایجاد شود.

اگر از آن دسته افرادی هستید که پس از الکتروتراپی دچار قرمزی یا حساسیت پوستی می شوید از روش های هایپوآلرژنیک استفاده کنید.

علاوه بر این استفاده بلند مدت از الکتروتراپی باعث احساس سوزش در پوست می شود.

برای پیشگیری از بروز مشکلات مربوطه راهنمایی و دستورالعمل های مربوط به طول درمان را دنبال کنید.

واحد های TENSبه هیچ وجه نباید روی نواحی بدخیم،زخم های سرباز و عفونت های پوستی قرار بگیرند.

زیرا احتمال کبودی،خون ریزی و عفونت بیشتر می شود.

از دیگر عوارض فیزیوتراپی با برق :

آریتمی قلب : از قراردادن واحدهای TENSبر روی قلب یا پیس میکر(باتری قلب)به شدت خودداری کنید.

قرار دادن واحدهای TENS بر روی شکم بانوان باردار امکان دارد باعث آسیب دیدن جنین شود.

افرادی که در قلب شان باتری دارند یا بانوان باردار ترجیحا نباید از الکتروتراپی استفاده کنند.

از سوی دیگر قرار دادن الکترودهای الکتریکی بر روی برخی نواحی خطر آفرین است.

به طور مثال قرار گرفتن الکترود بر روی گردن ریسک افت فشار خون را افزایش می دهد و باعث اسپاسم عضلانی می شود.

قرار گرفتن واحدهای TENS بر روی چشم باعث افزایش فشار داخلی می شود و احتمال آسیب دیدن ناحیه مذکور را بالا می برد.هرگز هنگام رانندگی برای درمان از واحدهای TENSاستفاده نکنید.

تحریک پوست یا ایجاد بثورات پوستی رایج ترین عوارض فیزیوتراپی با برق است.این عوارض ممکن است براثر عواملی مانند چسب و نوارهای نگهدارنده الکترود ایجاد شود.

اگر پس از انجام الکتروتراپی دچار قرمزی یا حساسیت های پوستی شدید بهتر است از روش های هایپوآلرژنیک که حساسیت کم تری دارد استفاده کنید.

عوارض فیزیوتراپی

فواید فیزیوتراپی با برق

یکی از امیدوارکننده ترین روش های تسکین درد الکتروتراپی است.این روش طبیعی است و در آن از دارو یا سم استفاده نمی شود به همین دلیل اکثر بیماران علی رغم عوارضی که دارد مایلند از این روش درمانی استفاده کنند.

فردی که از دارو برای فروکش کردن آنی درد استفاده می کند در درازمدت شاهد اثرات منفی آن خواهد بود.همان طور که اشاره شد واحدهای TENSعاری از هرگونه مواد شیمیایی و سمی هستند.

فیزیوتراپی با برق کل بدن را تحت تأثیر عوارض جانبی قرار نمی دهد.

پدهای الکتریکی بر روی منبع درد یا ناحیه دردناک متمرکز می شود و سعی بر رفع آن می کند.

علاوه بر این شما در فیزیوتراپی با برق قادرید از واحدهای TENS دیجیتال خانگی برای درمان استفاده کنید.استفاده از دستگاه های پرتابل باعث می شود تا عوارض فیزیوتراپی با برق خیلی پررنگ به نظر نرسد.تنها کافی است واحدهای TENS را در نزدیکی منبع درد قرار دهید و آن ها را بچرخانید تا احساس بهتری داشته باشید.

عوارض فیزیوتراپی

ارائه خدمات  فیزیوتراپی توسط اشخاص که هیچ تخصص و مهارتی ندارند. می‌تواند عوارض بسیار بدی برای بیمار داشته باشد. برای استفاده از دستگاههای فیزیوتراپی باید تعلیم های لازم و آگاهی کافی از فرکانس و شدت مورد نیاز برای هر ناحیه از بدن را داشته باشد. اگر فرد تخصص و مهارت کافی در این موضوع نداشته باشد. می تواند عوارض جبران ناپذیری برای شخص داشته باشد. عوارض فیزیوتراپی چیست؟ ازجمله این عوارض عبارت است از: کج شدن صورت، بسته شدن چشم، اختلال در چین های صورت و در نهایت از دست دادن اعتماد به نفس دوری از محیط های اجتماعی است.

فیزیوتراپی برای اشخاص مضر است؟

فیزیوتراپی نه تنها هیچ گونه عوارضی ندارد بلکه باعث بازگشت سلامت و توانایی فرد می شود. در فیزیوتراپی از دستگاههایی به نام الکتروتراپی استفاده می شود. این دستگاه دارای ولتاژ و فرکانس است که باید بسته به میزان آسیب ناحیه درجه آن تنظیم شود. اگر فردی غیر متخصص و بی تجربه از دستگاه استفاده کند می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد . پس در صورتی فیزیوتراپی مضر است که خدمات آن توسط فرد غیر متخصص ارائه شود.

استفاده نادرست از الکتروتراپی

بعضی اوقات الکتروتراپی برای درمان بیماری و مشکلاتی مانند درمان فلج صورت استفاده می شود. اگر فرد در استفاده از دستگاه تخصص و مهارت نداشته باشد می تواند عوارض شدیدتری مانند: افتادگی پلک، اختلالات بلع و …. برای فرد داشته باشد.

پیامدهای فیزیوتراپی برای کمر

هنگامی که شخص به هر دلیلی، دچار اختلال حرکتی می شود و عدم تحرک می شودپزشک او را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهد. فیزیوتراپی سبب می شود که فرد توانایی خود را دوباره بدست آورد و دیگر نیاز به عمل های جراحی سخت و طاقت فرسا نیست.

 عوارض فیزیوتراپی گردن

گردن و با توجه به ساختار نرم و انعطاف پذیری که دارد بسیار حساس است و باید سر را بر رو خود نگه دارد.ستون فقرات تشکیل شده از عروق،اعصاب،مفاصل،استخوان و… است  و وظایفی زیادی را برعهده دارد که مهمترین آن توانایی حرکت و تعادل در فرد است. بیمارانی که مشکل گردن دارند باید حتما برای انجام فیزیوتراپی به فرد متخصص مراجعه کنند برای اینکه دچار عوارض های ناخوشایند  نشوند.

پیامد فیزیوتراپی برای زانو

ازجمله عوارض فیزیوتراپی زانو، احساس سوزش و گزگز در ناحیه صدمه دیده است. هنگامی که  شخص بیمار در ناحیه درمان احساس سوزش داشته باشد دلیل موضوع این است که فیزیوتراپی به درستی انجام نمی شود.

عوارض فیزیوتراپی چیست؟

اگر فیزیوتراپی را توسط شخصی انجام دهید که هیچ تجربه و تخصصی ندارد حتما برای شما عوارضی به همراه خواهد داشت.فردی که از دستگاه های فیزیوتراپی استفاده می کند باید از فرکانس و شدت مورد نیاز دستگاه ها آگاهی داشته باشد در غیر این صورت بیمار با عوارض جبران ناپذیری روبرو خواهد شد.عوارض انجام فیزیوتراپی توسط فرد غیر متخصص عبارت است از:بسته شدن چشم، کج شدن صورت، اختلال در چین های صورت و در نهایت گوشه گیری و دوری از محیط های اجتماعی

فیزیوتراپی اگر توسط فرد متخصص انجام  شود هیچ گونه عوارضی ندارد و باعث توانبخشی و بهبود عملکرد بیمار می شود.به این نکته باید توجه داشت که استفاده از دستگاه های فیزیوتراپی (الکتروتراپی) تنها توسط کارشناس مجاز است.اگر فیزیوتراپ هنگام استفاده از دستگاه تجربه کافی نداشته باشد باعث افزایش درد در عضلات،کج شدن یا افتادگی می شود.اگر می خواهید فیزیوتراپی انجام دهید حتما به اعتبار و قانونی بودن آن مرکز دقت کنید.

گاهی اوقات از الکتروتراپی و جریان برق برای درمان مشکلاتی مانند فلج صورت استفاده می شود.اگر برای درمان فلج صورت از شدت و فرکانس نامناسبی استفاده کنید قطعا عوارضی به همراه خواهد داشت.از عوارض استفاده از فیزیوتراپی برای درمان قلج صورت می توان به افتادگی پلک، کجی صورت، اختلالات بلع و غیره اشاره کرد.

عوارض فیزیوتراپی گردن

گردن عضو بسیار حساسی است.

ستون فقرات از :

عروق، اعصاب، عضلات، مفاصل و استخوان ها تشکیل شده است که وظیفه ثبات و حرکت سر در جهت های مختلف را بر عهده دارد.

با توجه به طناب نخاعی فیزیوتراپی گردن بسیار مهم و حساس است.بیمارانی که مشکل گردن دارند برای درمان گردن درد خود باید به فردی متخصص مراجعه کنند تا دچار عوارض فیزیوتراپی نشوند.از عوارض فیزیوتراپی گردن می توان به گزگز،احساس سوزش در ناحیه آسیب دیده اشاره کرد.اگر پس از فیزیوتراپی در ناحیه درمان احساس گزگز و سوزش داشتید به این دلیل است که فیزیوتراپی را به درستی انجام نداده اید.اگر چه در بسیاری از مواقع این سوزش و گزگز برطرف می شود اما باید دقت داشته باشید که فیزیوتراپی حتما توسط فردی کارشناس و خبره انجام شود.

در فیزیوتراپی هر فرد باتوجه به شدت دردی که دارد مدت زمانی که طول می کشد تا به بهبودی کامل برسد متفاوت است.ممکن است یک فرد به سرعت بهبود یابداما فرد دیگر چند هفته طول بکشد تا بهبود یابد.

عوارض فیزیوتراپی با لیزر

هنگام انجام فیزیوتراپی با لیزر اگر نکات ایمنی و ضروری را رعایت کنید عوارض آن بسیار جزئی و در حد صفر است.لیزر از جنس نور است یعنی مجموعه ای از فوتون های نوری که با فرکانس و طول موج مشابه به صورت هم زمان به پوست شما تابانده می شوند بنابراین در حالت عادی می توان گفت فیزیوتراپی با لیزر هیچ گونه عارضه جانبی ندارد.

لیزر پر توان بدون درد و ایمن است و در هنگام استفاده از آن به دلیل گشاد شدن عروق خونی،فرد یک اثر گرمایی ملایمی را در محل احساس می کند که در بیشتر موارد بدون درد و ناراحتی است.برای این که دچار عوارضی نشوید هنگام انجام فیزیوتراپی با لیزر حتما به نکات زیرتوجه کنید:

  • از لیزر در مواردی مانند حساسیت به نور،تومورهای فعال،بارداری،هنگام استفاده از پیس میکر(باطری قلبی)نباید استفاده کرد.
  • در طی فیزیوتراپی با لیزر از هیچ گونه لوسیون و پماد موضعی نباید استفاده کرد.
  • اشعه لیزر بر روی گنادها(بیضه ها ، تخمدان ها) و غده تیروئید نباید تابانیده شود.
  • در طی لیزر درمانی پرتوان برای جلوگیری از تابش لیزر به چشم از عینک محافظ چشم استفاده کنید.

عوارض فیزیوتراپی با لیزر

دلیل درد داشتن بعد از انجام فیزیوتراپی

یکی از عوارض فیزیوتراپی که به احتمال خیلی زیاد با آن روبرو می شوید احساس درد است.ممکن است در حین ریکاوری، بازتوانی و استفاده از دستگاه های خاص فیزیوتراپی مانند شاک ویو احساس درد شدید کنید.

این امر ممکن است انگیزه و علاقه شما را برای ادامه روند درمانی کم کند.این درد در اغلب اوقات جزئی است و بیشتر بیماران پس از انجام فیزیوتراپی دردشان کاهش می یابد.

اگر درد زیادی دارید حتما :

با پزشک و فیزیوتراپ خود صحبت کنید و از روش های درمانی جایگزین که به کاهش درد شما کمک می کند استفاده کنید تا بتوانید دوره درمانی خود را ادامه دهید.راه حل دیگر برای کنترل درد استفاده از برخی داروهای خوراکی تجویزی پزشک یک دقیقه قبل از هر جلسه درمانی است.راه حل های دیگر کاهش درد عبارت است از استفاده از پک آب گرم، یخ و پمادهای موضعی

تورم بعد از فیزیوتراپی

از دیگر عوارض رایج فیزیوتراپی تورم است.

این تورم می تواند موجب ایجاد درد و محدودیت های عملکردی بیشتری در شما شود.

برای کنترل تورم حتما با فیزیوتراپ خود درباره روش های درمانی مانند استفاده از یخ قبل از شروع درمان یا استفاده از گرما وسرما برای کنترل تورم مشورت کنید.

استفاده از این روش ها درد و تورم ناشی از فیزیوتراپی راکاهش می دهد و هم زمان باعث بهبود گردش خون می شود.

فیزیوتراپی نباید هیچ گونه عارضه شدیدی داشته باشد

هنگام فیزیوتراپی هیچ دارویی وارد بدن شما نمی شود بنابراین این روش دارای عوارض بسیار کم و جزئی است.

کلیه دستگاه هایی که در این روش درمانی استفاده می شوند حتی لیزرها به بدن آسیبی وارد نمی کنند.

در بسیاری از اختلالات اسکلتی و عضلانی بدن فیزیوتراپی می تواند روشی جایگزین برای برخی عمل های جراحی باشد.

فیزیوتراپی قسمت مهمی از مرحله ریکاوری بعد از بیماری،جراحت یا جراحی است.

فیزیوتراپ با استفاده از روش هایی مانند تحریک الکتریکی،اولتراسوند،لیزردرمانی،مگنت تراپی و … به کاهش درد و تسریع روند بهبودی کمک می کند.

قبل از شروع درمان :

با فیزیوتراپ خود درباره درمان هایی مانند استفاده از یخ یا استفاده از گرما و سپس سرما برای کنترل تورم صحبت کنید.

زیرا این درمان ها می توانند درد و تورم را کاهش دهند و به طور هم زمان باعث بهبودگردش خون می شوند.

نگرفتن نتیجه مدنظر از فیزیوتراپی

مانند همه درمان های دیگر در فیزیوتراپی هیچ تضمینی برای بهبودی و بر طرف شدن کامل علائم وجود ندارد.

از آن جا که این امر می تواند دلسرد کننده باشد ممکن است وسوسه شوید که درمان را دیگر ادامه ندهید.

مشکلات احساسی روانی فیزیوتراپی

در فیزیوتراپی شما ممکن است تحت فشار،استرس احساسی و روانی مرتبط با درمان قرار بگیرید.

قرار ملاقات های مکرر،درد،پیشرفت ضعیف و مدت زمان طولانی که صرف درمان می شود می تواند برنامه شمارا به هم بریزد.

برای کنترل این مشکلات:

با خانواده و دوستانتان صحبت کنید و درباره کارهایی از جمله مراقبت از کودک،آماده کردن غذا و رفت و آمد کمک بگیرید.

فیزیوتراپی در اصفهان

به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …

پست های مرتبط